Особливості з'єднання та вибір модема

У випадку використання простого терміналу потрібно тільки підключення до комп'ютеру, що знаходиться в організації. Таке підключення виконає системний менеджер.

При використанні набірного прямого чи набірного термінального рахунку, які потребують телефонного зв'язку з комп'ютером сервісної компанії, необхідний модем. Існують модеми двох видів - внутрішні та зовнішні. Внутрішній модем - це друкована плата, що вставляється в слот всередині комп'ютера, а телефонна лінія підключається в гніздо на платі модема. Зовнішній модем - це блок, що містить плату дуже схожу на плату внутрішнього модема. Необхідно з'єднати кабелем послідовний порт комп'ютера (один із роз'ємів на задній стороні) та аналогічний роз'єм на блоці модема. До блока модема підключається телефонна лінія.

Внутрішній та зовнішній модеми являють собою одні і ті ж пристрої, але розташовані в різних місцях. Зовнішній модем декілька дорожчий, для нього потрібний корпус і роз'єм для живлення.

Чим більше швидкодія модема, тим краще. У випадку набірного прямого з'єднання необхідно використовувати швидкодіючий модем. Швидкість передачі нижче 9600 біт/сек буде недостатньою і навіть незадовільною, тому краще працювати зі швидкістю 14400 біт/сек. Сервісні компанії обіцяють перехід на швидкість 28800 біт/сек і в найближчий час вона може бути доступна.

Вибір модема також залежить від архітектури комп'ютера. Якщо в комп'ютері вже є модем, використовуйте його, а коли немає, потрібно звернутись за рекомендацією в сервісну компанію.

Нові швидкісні модеми в США коштують від $ 300 - 500, середньо-швидкісні модеми (14400 біт/сек) коштують $ 100 - 150, причому вартість постійно зменшується. Краще купувати модеми у фірм з високою репутацією: MicroWarehouse, PC/Mac, Zone або Direct Micro.

В майбутньому модеми стануть непотрібними. З'являться цифрові телефонні лінії і потрібно буде просто підключити комп'ютер до телефонної лінії і передавати цифрові сигнали в другий комп'ютер. Операції модуляції - демодуляції з використанням аналогових сигналів відійдуть в минуле. Звичайно, швидкість цифрової передачі буде значно вищою.








Дата добавления: 2014-12-04; просмотров: 772;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.