Міжнародна економіка як складова економічної теорії

Клініка: при попаданні на шкіру - ее побіління, опік, пухирі. При застосуванні усередину - опіки травного тракту.

Лікування.

1. Антидоти:

1.1. Унітіол 5-8 мл 5% розчину в/м.

2.1.Розчинні солі сірчаної кислоти (натрію сульфат, магнію сульфат)

2.2. Білкові розчини.

2.3. Комплексони – Трилон Б.

3. Промивання шлунку великою кількістю води з додаванням в неї суміші активованого вугілля або магнію оксиду (2 стол. ложки на 1 л води). По завершенні процедури через зонд вводять 30 г натрію сульфату розчиненого в 1 стакані холодної кип'яченої води.

4. При набряку гортані показана трахеотомія.

5. Промивання шлунку 1% розчином натрію тіосульфату.

6. Корглікон (1 мл 0,06% розчину в 20 мл ізотонічного розчину натрію хлориду в/в повільно).

7. Поляризуюча суміш (500 мл 5% розчину глюкози з 1 г калію хлориду і 10 ОД інсуліну) в/в крапельно, потім 400 мл поліглюкіну в/в крапельно.

8. Детоксикаційна гемосорбція, гемодіаліз.

9. Гастропротектори (фосфолюгель, відва насіння льону, мукоген).

 

 

ЛІТЕРАТУРА

 

Харкевич Д.А. Фармакология . – Москва: Наука, 2010 .- 688 с.

Могош Г. Острые отравления.- Бухарест, 1984.-579

Трахтенберг И.М. Проблема нормы в токсикологии.-Москва: медицина, 1991.-121 с.

Чекман И.С., Беленичев И.Ф., Викторов А.П. и др. Побочное дествие ЛС и фармакологический надзор за безопасностью применения лекарств.- Киев, ГФЦ МОЗ Украины, 2007.-177 с.

Дроговоз С.М. Побочное действие лекарств.- Харьков, 2010.-277 с.

 

Міжнародна економіка як складова економічної теорії

Міжнародна економіка у вузькому розумінні-як складової теорії ринкової економіки, що вивчає закономірності взаємодії господарюючих суб’єктів різної державної приналежності в сфері міжнародного обміну товарами, руху факторів виробництва та формування міжнародної економічної політики держав.

Міжнародна економіка у широкому розумінні– це теорія, застосовувана для вивчення економіки сучасного взаємозалежного світу.

Міжнародна економіка -частина теорії ринкової економіки, яка вивчає закономірності взаємодії господарських суб’єктів різних державних належностей в області міжнародного обміну товарами, руху факторів виробництва, фінансування і формування міжнародної економічної політики.

Риси міжнародної економіки:

- розвинута сфера міжнародного обміну товарами на базі міжнародної торгівлі;

- розвинута сфера міжнародного руху факторів виробництва (капітал, робоча сила, технології);

- міжнародні форми виробництва на підприємствах, розміщених у декількох країнах (транснаціональні корпорації);

- самостійна міжнародна фінансова сфера, що не пов’язана з обслуговуванням ні міжнародного руху товарів, ні руху факторів виробництва;

- системи міжнаціональних і наднаціональних, міждержавних і недержавних механізмів міжнародного регулювання в цілях забезпечення збалансованості і стабільності економічного розвитку;

- економічна політика держав, що випливає з принципів відкритої економіки.

Об’єкт міжнародної економіки є світове господарство, під яким розуміється сукупна система окремих країн, які приймають участь у міжнародному розподілі праці та пов’язані системою міжнародних економічних відносин.

Суб’єкти міжнародної економіки:організації, діяльність яких виходить за національні кордони: міжнародні організації; спільні підприємства; державні органи тощо.

Регулювання відносин між цими суб’єктами здійснюється:

- на національному рівні – державою,

- на регіональномуорганами регіонального співробітництва,

- на глобальномувсесвітніми організаціями.

Методологічною основою міжнародної економіки є політична економія і матеріалістична діалектика. Політична економія забезпечує міжнародну економіку загальними методологічними принципами конкретно-економічного аналізу, сприяє піднесенню теоретичного рівня її. Зі свого боку, міжнародна економіка виступає своєрідним продовженням і конкретизацією положень політичної економії стосовно міжнародних економічних відносин.

Міжнародна економіка тісно пов'язана і опирається на такі економічні, дисципліни, як основи економічної теорії, економічна географія, мікроекономіка, макроекономіка, розміщення продуктивних сил, міжнародні економічні відносини, а також міжнародні відносини та міжнародне право. Міжнародна економіка – тотожна поняттю світове господарство, а тому вона є складовою частиною економічної теорії. В основи економічної теорії входять мікроекономіка, макроекономіка та міжнародна економіка (мегаекономіка). Міжнародна макроекономіка– частина теорії міжнародної економіки, яка вивчає закономірності функціонування відкритих національних економік і світового господарства в цілому в умовах глобалізації фінансових ринків. Міжнародна мікроекономіка-розкриває закономірності руху конкретного товару та факторів його виробництва у міжнародному масштабі.








Дата добавления: 2014-12-21; просмотров: 916;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.019 сек.