Інфраструктура ринку послуг та технології роботи рекрутингових агентств

Рекрутування – діяльність щодо створення умов для заповнення вакансій (вакантних робочих місць) у компанії-замовника (роботодавця) компетентними фахівцями, які за своїми якостями відповідають вимогам замовника. Ця діяльність включає комплекс організаційних заходів, що здійснюються агентством в інтересах організації, що зробила замовлення на заміщення вакантної посади і полягає у формуванні та представленні замовнику списку відібраних відповідно до його вимог кандидатів на дану посаду з метою подальшого наймання їх на роботу.

Розвиток рекрутингових послуг був обумовлений не лише постійною потребою у кваліфікованих працівниках, а й тим, що з середини 50-х рр. в промислово розвинених країнах набирає сили процес надзвичайного ускладнення, глобалізації та інформатизації бізнесу, впровадження «високих технологій». Наслідком цього процесу є зростання значущості «людського фактора» у кінцевому успіху будь-якої компанії. Зростає не тільки вартість робочої сили, але і підвищується її мобільність. У кваліфікованого працівника з'являється велика кількість альтернативних варіантів найму в кожен момент часу.

Мета рекрутингових агентств – задоволення інтересів замовників в необхідному кваліфікованому персоналі.

Оскільки інтереси клієнтів різні, то і агентства структуруються відповідно до потреб клієнтів (табл. 3.1).

Головна орієнтація в рекрутингу на те, які завдання і проблеми повинні бути вирішені з приходом в компанію необхідного фахівця.

Завдання рекрутингових агентств умовно можна розділити на дві групи.

Перша група – завдання, що відносяться до клієнта:

1. пошук і підбір персоналу відповідно до вимог роботодавця;

2. надійність підбору, тобто репрезентованого фахівця;

Підбір в суворо обумовлений контрактом термін.

Коли в компанії «N» існує вакансія, завжди є певна завдання. Це може бути розвиток нового проекту, збільшення обсягів виробництва, продажів, бажання підвищити якісний рівень надаваних послуг тощо. Замовник хоче отримати не просто нового працівника, він хоче отримати вагомий кінцевий результат від діяльності необхідного співробітника. Тому перш ніж шукати нового фахівця, необхідно чітко знати, що ми хочемо отримати в результаті.

Прийшовши в компанію рекрутер повинен зрозуміти:

· яке місце вона займає на ринку;

· яка тут корпоративна культура;

· якого психологічного складу потрібен співробітник і з ким він буде працювати;

· хто буде проводити відбір всередині підприємства;

· як треба представляти документи, щоб вони адекватно сприймалися замовником;

· чи існує в компанії потенціал професійного розвитку, відповідно варто запрошувати людей, які бажають «рости», або, навпаки, потрібні ті, хто хочуть «осісти»;

· треба бути в курсі ринку зарплат;








Дата добавления: 2016-10-17; просмотров: 952;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.