База даних (MySQL, PostgreSQL).

MySQL - вільна система керування реляційними базами даних.

MySQL був розроблений компанією «ТсХ» для підвищення швидкодії обробки великих баз даних. Ця система керування базами даних (СКБД) з відкритим кодом була створена як альтернатива комерційним системам. MySQL з самого початку була дуже схожою на mSQL, проте з часом вона все розширювалася і зараз MySQL - одна з найпоширеніших систем керування базами даних. Вона використовується, в першу чергу, для створення динамічних веб-сторінок, оскільки має чудову підтримку з боку різноманітних мов програмування.

Версія MySQL 5.0 вийшла 24 жовтня 2005 року, у цій версії була значно розширена функціональність, що ставить MySQL в один ряд із комерційними СКБД. Якщо ранішу СКБД MySQL звинувачували у недостатній підтримці стандарту SQL, то із появою п'ятої версії цієї популярної бази даних з'явилась практично повна підтримка стандарту SQL. MySQL 5.0 містить такі нововведення: Збережувані процедури та функції, Обробники помилок, Курсори, Тригери, Представлення, Інформаційна схема (так званий системний словник, що містить метадані).

Версія MySQL 5.1 продовжує шлях до стандарту SQL:2003. містить такі нововведення:

- Сегментування — можливість розбити одну велику таблицю на декілька частин, розміщених в різних файлових системах, базуючись на визначеній користувачем функції. При деяких умовах це може дати серйозне збільшення продуктивності та, крім того, полегшує масштабування таблиць.

- Змінено поведінку ряду операторів для забезпечення більшої сумісності зі стандартом SQL:2003.

- Порядкова реплікація (row-based реплікація), при якій в бінарний лог буде записуватись тільки інформація про реально змінені рядки таблиці замість оригінального (і, можливо, більш повільного) тексту запиту.

- Вбудований планувальник робіт, що періодично запускаються. По синтаксису додання задачі схоже на додання тригера до таблиці; по ідеології — на crontab.

- Додатковий набір функцій для обробки XML, реалізація підтримки XPath.

- Нові засоби діагностики проблем і утиліти для аналізу продуктивності. Розширено можливості з керування вмістом лог-файлів, логи тепер можуть бути збережені і в таблицях general_log і в slow_log. Утиліта mysqlslap дозволяє провести тестування навантаження БД із записом часу реакції на кожний запит.

- Для спрощення операції оновлення підготовлена утиліта mysql_upgrade, яка виконає перевірку всіх існуючих таблиць на предмет сумісності з новою версією, і при необхідності виконає належні коригування.

- MySQL Cluster тепер йде як окремий продукт, який базується на MySQL 5.1 і сховищі NDBCLUSTER.

- Значні зміни в роботі MySQL Cluster, такі, як, наприклад, можливість зберігання табличних даних на диску.

- Повернення до використання вбудованої бібліотеки libmysqld, відсутньої в MySQL 5.0.

- API для плагінів, що дозволяє завантажувати сторонні модулі, які розширюють функціональність (наприклад, повнотекстовий пошук), без перезапуску сервера.

- Реалізація парсера повнотекстового пошуку у вигляді plug-in.

- Новий рушій таблиць Maria (стійкий до збоїв клон MyISAM), який у 2010 був перейменований на Aria та став основою форку MySQL від Монті Віденіуса під назвою MariaDB.

 

 

4. Динамічна мова програмування (PHP, Perl, Python, ASP).

PHP (англ. PHP: Hypertext Preprocessor — PHP: гіпертекстовий препроцесор), попередня назва: Personal Home Page Tools — скриптова мова програмування, була створена для генерації HTML-сторінок на стороні веб-сервера. PHP є однією з найпоширеніших мов, що використовуються у сфері веб-розробок (разом із Java, .NET, Perl, Python, Ruby). PHP підтримується переважною більшістю хостинг-провайдерів. PHP — проект відкритого програмного забезпечення.

PHP інтерпретується веб-сервером у HTML-код, який передається на сторону клієнта. На відміну від скриптової мови JavaScript, користувач не бачить PHP-коду, бо браузер отримує готовий html-код. Це є перевага з точки зору безпеки, але погіршує інтерактивність сторінок. Але ніщо не забороняє використовувати PHP для генерування і JavaScript-кодів які виконуються вже на стороні клієнта.

 

 








Дата добавления: 2016-10-17; просмотров: 3490;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.