Автоматичне створення баз даних

MySQL - це популярна система управління базами даних, яка дозволяє отримувати, додавати та обробляти дані. Користувачі MySQL не можуть існувати окремо від бази даних MySQL. Тому слід притримуватися такої послідовності:
  1. Створити базу даних.
  2. Додати користувачів MySQL для кожної створеної бази даних.
При цьому в різних базах даних MySQL можуть бути одні й ті ж самі користувачі. Щоб створити базу даних MySQL:
  1. Виберіть MySQL в меню Databases і автоматично запуститься MySQL DB creation Wizard.
  2. У формі, що з'явилася, введіть ім'я бази даних і, якщо необхідно, її опис:
  ПРИМІТКА: починаючи з версії 2.3.1, нові бази даних MySQL створюються з префіксом username_, де username - це унікальний ідентифікатор, який містить або декілька перших символів назви акаунта, в якому була створена база даних, або перші символи назви акаунта та унікальний номер у випадку, якщо декілька акаунтів починаються однаково. Це зроблено для того, щоб різні користувачі не могли створити бази даних з однаковими назвами.
  1. Підтвердіть створення БД.
  2. У формі, що з'явилася, створіть нового користувача чи надайте привілеї користувачам інших баз даних:
    • Додайте нового користувача до бази даних, яку ви щойно створили. Опис ролі користувача див. нижче. Натисніть Add user.
    • Оберіть ролі для користувачів інших баз даних, щоб вони могли скористатися створеною вами БД. Натисніть Grant.
  1. Натисніть Finish, щоб завершити створення бази даних MySQL.

 

Редагування бази даних MySQL (phpMyAdmin) Вміст баз даних можна редагувати, використовуючи утиліту phpMyAdmin, яка надається з Панеллю керування. Для запуску phpMyAdmin:
  1. Оберіть MySQL DBs в меню Databases.
  2. У формі, що з'явилася, оберіть ім'я існуючої бази даних MySQL або натисніть на іконку Edit праворуч:
  1. У формі, що з'явилася, натисніть на Built in phpMyAdmin control panel, щоб розпочати редагування:
  1. Для редагування БД MySQL дотримуйтесь інструкцій Панелі керування phpMyAdmin.

 

Зміна дискової квоти Дискова квота MySQL - це максимальний розмір однієї бази даних MySQL. Якщо квота перевищена, нараховується інша (зазвичай вища) вартість. Для зміни дискової квоти MySQL:
  1. Оберіть MySQL DBs в меню Databases.
  2. Натисніть на MySQL Database або на іконку Edit праворуч.
  3. Натисніть на кнопку Change навпроти поля Quota:
  1. Введіть нову квоту.
  2. Натисніть Submit.
  3. Підтвердіть зміни.

 

Зміна користувацьких паролів Щоб змінити користувацькі паролі в базі даних MySQL:
  1. Оберіть MySQL Database.
  2. Натисніть на кнопку MySQL Database або Edit праворуч.
  3. На сторінці MySQL database management натисніть кнопку Change password поряд з користувачем БД:
  1. Введіть новий пароль і натисніть на кнопку Change:

 

Додавання користувачів MySQL і надання їм привілеїв Щоб додати нових користувачів до існуючої бази даних MySQL:
  1. Виберіть MySQL DBs в меню Databases.
  2. Натисніть MySQL Database або іконку Edit праворуч.
  3. У формі, що з'явилася, натисніть на іконку Add навпроти поля Database users.
  4. Заповніть наступну форму:
Роль користувача передбачає фіксований набір привілеїв для конкретної бази даних:
Role: Set of privileges:
read select
read/write select, insert, delete, update
dba select, insert, update, drop, create, alter, index

 

  1. Натисніть на кнопку Add або Grant і погодьтеся на додаткові зміни.
  2. Для редагування привілеїв натисніть на іконку Edit поряд з користувачем. Ви перейдете на сторінку Privilege Maintenance.

  1. Зробіть або зніміть позначку на необхідних привілеях і натисніть на кнопку Submit .

Примітка: більш докладну інформацію про привілеї доступу в MySQL можна отримати на сторінці www.mysql.com.

Примітка 2: будь-які зміни в користувацьких привілеях будуть застосовані до всієї обраної бази даних.

 

 

Балансування

При збільшенні навантаження або відвідуваності проекту, рано або пізно вертикальне маштабування (збільшення ресурсів сервера, таких як пам'ять, швидкість диска й т.д) упирається в якусь межу й не дає відчутного приросту. У такому випадку в хід іде горизонтальне масштабування - додавання нових серверів c перерозподілом навантаження між ними.

Крім збільшення потужності, горизонтальне масштабування додає надійності системі - при виході з ладу одного із серверів, навантаження буде збалансовано між працюючими й додаток буде жити.

Нижче розглянемо одну із простих схем горизонтального маштабування, що складається із двох серверів додатків, одного сервера БД і балансувальника навантаження. Така схема оптимальна для додатків з великим навантаженням на PHP і неінтенсивному використанні бази даних.

Усі експерименти з горизонтальним маштабуванням можна проводити в "домашніх умовах" використовуючи віртуальні машини (Virtualbox). Наприклад, дано схему із 4 віртуальних серверів з Ubuntu Server. Схема роботи системи буде виглядати в такий спосіб:

 

 

Усі запити проходять через балансувальник, який визначає кому із серверів віддати на обробку. Про його настроювання й піде мова.

При одержанні запиту від клієнта, балансувальнику потрібно визначити, якому з веб серверів переслати запит. Алгоритм прийняття рішення називається методом або стратегією балансування, найпоширеніші стратегії:

· Round robin. З доступних серверів будується черга й балансувальник вибирає перший у черзі. Після виконання запиту сервер переміщається в кінець черги.

· Менша кількість з'єднань. Балансувальник веде облік кількості незакритих з'єднань і вибирає той сервер, у якого таких з'єднань менше.

· Використання "ваги" серверів. Кожному серверу залежно від потужності присвоюється вага, яка використовується для ранжирування.

Очевидно, що стратегія, що не включає перевірку стану серверів або хоча б працездатності, не придатна для використання, тому що не гарантує обробку запиту. Тому наш алгоритм повинен уміти перевіряти боєздатність сервера, його завантаженість і вибирати найбільш здатний.

MySQL proxy - проксі-сервер, призначений для роботи з базами даних MySQL.

MySQL proxy працює між сервером MySQL і клієнтом, перенаправляючи запити від клієнта до сервера. Має широкий набір можливостей ( крім безпосередньо проксування) за рахунок наявності вбудованого мови Lua:

  • реалізація механізму failover;
  • балансування навантаження;
  • перехоплення, фільтрація, модифікація запитів;
  • обробка результатів виконання запиту.

 

 

5. Консоль і панелі адміністрування (PhpMyAdmin).

 

 


 

Тема 7. Датацентри ІСП, ІСО.

1.Розміщення (collocation) та оренда фізичних серверів (dedicated servers). 2. Технології VPS і VDS. 3. Призначення hosting.

 

1.Розміщення (collocation) та оренда фізичних серверів (dedicated servers).

Collocation – послуга розміщення серверів клієнта на технологічному майданчику з високошвидкісним підключенням до мережі Інтернет.

ISP (Internet Service Provider) - компанія, що забезпечує іншим компаніям або індивідуальним користувачам підключення до мережі Інтернет і інші послуги.

 

2. Хостинг VPS і VDS.

Віртуальний виділений сервер (англ. Virtual Dedicated Server), VDS або (англ. Virtual Private Server, VPS) - послуга, в рамках якої користувачеві надають віртуальний сервер. Це повноцінна альтернатива фізичного виділеного сервера з великою кількістю переваг, високою стабільністю, простотою в управлінні і настройці, стійкістю до відмов і набагато меншими фінансовими витратами [wiki]

В середині віртуального сервера можна створювати власні версії системних бібліотек або змінювати існуючі, власник VDS може видаляти, додавати, змінювати будь-які файли, включаючи корневі файли та в інших службових директоріях, а також встановлювати власні застосування або налаштовувати / змінювати будь-яке доступне йому прикладне програмне забезпечення.

У деяких системах віртуалізації (наприклад — VMWare і Xen) також доступні для редагування, налаштування ядро операційної системи і драйверів пристроїв.

VPS (Virtual Private Server) або VDS (Virtual Dedicated Server) відрізняється від фізичного тим, що машина (сервер) встановлена ​​не у користувача, а у провайдера. У той же час VPS відповідає фізичному серверу по всім надаваним можливостям. Крім того, принцип розташування декількох VPS на одному фізичному сервері дозволяє значно знизити вартість послуги. При цьому користувачі VPS купують абсолютно автономний віртуальний виділений сервер і всі права на нього, таким чином отримуючи більш повний доступ і необмежені можливості по управлінню сервером.

Адміністратор — це власник віртуального сервера, який може встановлювати будь-які додатки, працювати з файлами і виконувати будь-які інші завдання, можливі на окремій машині. Оренда віртуального сервера — популярний вид хостингу, так як надає розумний баланс між ціною і можливостями для більшості власників інтернет-сайтів і додатків. Ціна може сильно відрізнятися залежно від пакета, послуг підтримки та адміністрування.

Переваги VPS

Повний доступ, ніяких обмежень:

  • Повноцінний доступ з правами root (для FreeBSD і Linux) або Адміністратора (для Windows).
  • Віртуальний сервер не має обмежень кількості розміщуваних сайтів, баз даних, ftp, e-mail і ssh акаунтів.

Гнучкість:

  • Можливість конфігурування будь-яких параметрів системи і додатків.
  • Можливість встановлення своїх версій системних бібліотек або зміни існуючих.
  • Можливість видаляти, додавати або змінювати будь-які файли в системі.
  • Можливість установки будь-якого програмного забезпечення або переконфігурації системного програмного забезпечення.

Надійність:

  • VPS володіє своєю IP-адресою, портами, фільтрами і правилами маршрутизації.
  • VPS це повний контроль над процесами, користувачами і файлами в системі.
  • VPS має вищий рівень безпеки в порівнянні з традиційним shared-хостингом, в якому немає можливості повноцінного захисту від ресурсових атак.
  • А в VPS дискова підсистема, мережа, процесор і інше - повністю віртуалізовані. І такий підхід дозволяє забезпечити повну ізольованість різних VPS на одному сервері один від одного.

Економічність:

  • Оренда віртуальної машини значно дешевша, ніж оренда виділеного сервера.
  • Вартість операційної системи Windows вже входить у вартість віртуальної машини.
  • Не потрібно відразу із запасом витрачатися на потужне обладнання. Додавання ресурсів (Upgrade) на віртуальному ПК проводиться "на льоту" без відключення.
  • Дизайн-студії, скориставшись даною послугою, зможуть самі надавати хостинг своїм клієнтам.

 

 








Дата добавления: 2016-10-17; просмотров: 1292;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.015 сек.