Установки конденсаторні.

9.4. Тип, потужність, місце встановлення і режим роботи компенсувальних пристроїв вибираються проектною чи спеціалізованою організацією відповідно до технічних умов електропередавальної організації на приєднання електроустановок, технічних характеристик та режимів роботи електроустановок споживачів з урахуванням вимог чинних НД з компенсації реактивної потужності..

Розташування конденсаторів і режими їх роботи повинні відповідати умовам найбільшого зниження витрат активної потужності від реактивних навантаг з урахуванням вимог щодо підтримання рівня напруги на затискачах приймачів.

9.8. Температура навколишнього повітря в місці встановлення конденсаторів повинна бути не вищою за максимальне значення, зазначене в їх паспортних табличках. У разі перевищення цієї температури повинни вживатись заходи щодо підсилення ефективності вентиляції. Якщо протягом однієї години температура не знижується, конденсаторна установка повинна бути вимкнена.

9.9. Для недопущення перетікання реактивної потужності з електричних мереж споживачів, якщо такий режим не обумовлено електропередавальною організацією, конденсаторні установки відключаються від мереж в неробочі години підприємства.

9.17. Експлуатація конденсаторних батарей забороняється у таких випадках:

- якщо значення напруги на виводах одиночного конденсатора перевищує 110% від його номінальної напруги або напруга на шинах, до яких приєднано конденсаторні батареї, становить понад 110 % від номінального значення напруги конденсаторів;

- за значень температури навколишнього повітря, які знаходяться поза межами граничнодопустимих для конденсаторів даного типу відповідно до паспортних даних конденсаторних установок;

- при наявності вспучування стінок конденсаторів;

- при нерівномірності навантаги фаз конденсаторної установки понад 10 % від середнього значення сили струму;

- при збільшені сили струму батареї понад 30 % від її номінального значення;

- при крапельної течі просочувальної рідини;

При пошкоджені фарфового ізолятора.

9.18. Капітальний ремонт конденсаторних установок необхідно проводити не рідше ніж один раз на 8 років. Поточні ремонти конденсаторних установок необхідно проводити щорічно.

 

Електричне освітлення.

11.9. Мережа освітлення повинна живитися від джерел (стабілізаторів або окремих трансформаторів), що забезпечують можливість підтримання значень напруги в необхідних межах.

Значення напруги на лампах освітлення не повинна перевищувати номінальне. Зниження напруги біля відповідальних ламп мережі внутрішнього робочого освітлення, а також прожекторних установок не повинна бути більше ніж на 5 % від номінального значення; біля найвіддаленішіх ламп мережі зовнішнього і аварійного освітлення в мережі 12 – 42 В – не більше ніж на 10 %.








Дата добавления: 2016-09-20; просмотров: 1119;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.