Силові трансформатори та масляні реактори.

4.5. Трансформатори, обладнані пристроями газового захисту, повинні бути встановлені таким чином, щоб кришка мала підйом до газового реле не менш 1%, а маслопровід до розширника _ не менш ніж 2%. Порожнина випускної труби повинна бути з’єднана з повітряною порожниною розширника.

4.12. За номінальної навантаги трансформатора температура верхніх шарів масла не повинна перевищувати :

У трансформаторів із системою охолодження ДЦ (примусова циркуляція повітря і масла) – 75 гр. С,

У трансформаторів з системою охолодження М (природна циркуляція повітря і масла) і Д (примусова циркуляція повітря та природна циркуляція масла) – 95 гр. С,

У трансформаторів із системою охолодження Ц (примусова циркуляція води і масла) температура масла на вході до масло охолодника повинна бути не вище 70 гр.С.

Допускається тривала робота трансформаторів (за значення потужності не більше номінального) у разі підвищення напруги на будь якому відгалуженні будь якої обмотки на 10% вище номінального значення напруги даного відгалуження. При цьому напруга на будь-якій обмотці трансформатора не повинна перевищувати значення найбільшої робочої напруги для даного класу напруги.

Допускається короткочасне перевищення напруги відповідно до інструкції підприємства виробника.

4.27. У разі спрацювання газового реле на сигнал потрібно провести зовнішній огляд трансформатора та взяти газ із реле на аналіз і перевірити на горючість.

Для забезпечення безпеки працівників під час відбору газу з газового реле та виявлення причини його спрацювання трансформатор повинен бути розвантажений і вимкнений в найкоротший термін.

Якщо газ у реле негорючий і відсутні видимі ознаки пошкодження трансформатора, він може бути увімкнутий в роботу до з’ясування причини спрацювання газового реле на сигнал. Тривалість роботи трансформатора в цьому разі встановлює особа, відповідальна за електрогосподарство.

За результатами аналізу газу з газового реле, аналізу масла , інших вимірювань необхідно встановити причину спрацювання газового реле на сигнал, визначити технічний стан трансформатора і можливість його нормальної експлуатації.

За потреби вимкнення роз’єднувачем струму ХХ ненавантаженого трансформатора, обладнаного пристроєм РПН, після зняття навантаги на боці споживача перемикальний пристрій повинен бути встановлений в положення, що відповідає номінальному значенню напруги.

4.30. Допускається паралельна робота трансформаторів за умови, що жодна з обмоток не буде навантажена струмом, який перевищує допустиме значення сили струму для даної обмотуїки.

Паралельна робота трансформаторів допускається за таких умов:

- група з’єднань обмоток однакова;

- співвідношення потужностей трансформаторів не більше ніж 1:3;

- коефіцієнти трансформації відрізняються не більше ніж на плюс 0,5% і не менше ніж на мінус 0,5%;

- напруги короткого замикання відрізняються не більше ніж на плюс 10% і не менше ніж на мінус 10% середньоарифметичного значення напруг КЗ трансформаторів, що вмикаються на паралельну роботу;

- проведено фазування трансформаторів.

Для вирівнювання навантаги між паралельно працюючими трансформаторами з різними напругами КЗ допускається в невеликих межах змінювати коефіцієнт трансформації шляхом перемикання відгалужень за умови, що жоден з трансформаторів не буде перевантажений.

4.31. Огляд трансформаторів ( без їх вимкнення) проводять у таки строки:

- в електроустановках з постійним чергуванням працівників – один раз на добу;








Дата добавления: 2016-09-20; просмотров: 1274;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.008 сек.