Розподільні установки та підстанції.

3.11. Температура повітря всередині приміщень ЗРУ у літній період не повинна перевищувати 40 гр. С.У разі її перевищення повинні бути вжити заходи для зниження температури обладнання або охолодження навколишнього повітря.

За температурою роз’ємних з’єднань шин у РУ повинен бути організований контроль відповідно до графіка , затвердженого особою, відповідальною за електрогосподарство.

3.33. Огляд РУ без вимкнення напруги необхідно проводити :

на об’єктах з постійним чергуванням працівників – не рідше ніж один раз на добу, у темний час доби для виявлення розрядів, коронування – не рідше ніж один раз на місяць,

На об’єктах без постійного чергування працівників – не рідше ніж один раз на місяць, а в трансформаторних і розподільчих пунктах – не рідше ніж один раз на 6 місяців.

За несприятливої погоди (сильний туман, мокрий сніг, ожеледиця) або сильного забруднення на ВРУ, а також після вимкнення електрообладнання захистом від КЗ повинні бути організовані додаткові огляди.

Про всі помічені несправності повинні бути зроблені записи в журналі дефектів, і,крім того , про несправності повинна бути повідомлена особа, відповідальна за електрогосподарство.

3.35. Капітальний ремонт обладнання РУ необхідно проводити в такі строки:

масляних вимикачів – один раз на шість - вісім роківз контролем характеристик вимикачів з приводами у міжремонтний період,

вимикачів навантаги, роз’єднувачів і заземлювальних ножів – один раз на чотири – вісім років залежно від конструктивних особливостей,

повітряних вимикачів – один раз на чотири – шість років,

відокремлювачів і короткозамикачів з відкритим ножем та їх приводів – один раз на два – три роки,

компресорів – після напрацювання відповідної кількості годин згідно з інструкцією підприємства – виробника,

елегазових і вакуумних вимикачів – згідно з вимогами підприємства – виробника,

усіх апаратів і компресорів – після вичерпання ресурсу незалежно від тривалості експлуатації.

Роз’єднувачі внутрішній установкі підлягають ремонту за потреби.

Періодичність капітальних ремонтів може бути змінена на основі проведеного технічного опосвідчення стану електроустановок , виходячи з досвіду експлуатації, за рішенням особи, відповідальної за електрогосподарство.

Поточні ремонти обладнання РУ, а також їх випробування необхідно проводити за необхідності в терміни, установлені особою, відповідальної за електрогосподарство.

Позачергові ремонти виконуються у разі відмови обладнання, а також після вичерпання комутаційного чи механічного ресурсу.

 








Дата добавления: 2016-09-20; просмотров: 1295;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.