Синусоїдний струм, миттєве й амплітудне значення

 

Гармонічний струм - це змінний струм, який з часом змінюється за законом синусу чи косинусу. Їх ще називають синусоїдний чи косинусоїдний струми.

Синусоїдний струм - елементарний, тобто його неможна розкласти на інші, більш прості змінні струми. Навпаки, складні періодичні струми намагаються розкласти на ряд синусоїдних струмів.

На практиці дуже поширені електричні кола синусоїдного струму, так як лише при цьому струмі наведенні у колі ЕРС самоіндукції та взаємоіндукції пропорціональні диференціалу струму за часом ( ) і напруга на зажимах конденсаторів, резисторів, двигунів…буде теж гармонічною, так як диференціал від синусоїди є косинусоїда, яка не відрізняється за формою від синусоїди. Кола змінного струму ми будемо розглядати на прикладі цього струму. Якщо в мережі струм змінюється по якомусь закону, то напруги, ЕРС, заряд теж змінюється за тим же законом.

Змінні величини характеризують наступними значеннями:

· миттєвим - значення струму, напруги та ЕРС у довільний момент часу. Позначаються малими латинськими літерами:

· амплітудним - найбільше миттєве значення за період:

 








Дата добавления: 2016-09-20; просмотров: 2014;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.