Порядок пред’явлення рекламацій.

Рекламація як процес - це пред’явлення претензій заводам промисловості або капітального ремонту по якості та укомплектуванню зразка озброєння або військової техніки, що знаходиться в межах гарантованого строку (напрацювання).

Рекламацією називається письмова заява військової частини постаачальнику на виявлену в період дії гарантійних зобов'язань невідповідність якості І (чи) комплектності зразка озброєння (виконаних робіт) усиновленим вимогам, а також вимога про відновлення чи заміну несправного зразка, його складової частини - комплектуючого елемента при повторному виконанні робіт).

Військова частина зобов’язана пред’являти рекламацію при виявленні:

· поломки або порушення працездатності складових частин, зборок, блоків, агрегатів, механізмів.

-відхилення параметрів зразка озброєння чи його складових частин, зборок, блоків і т. ін. за межі, передбачені експлуатаційною документацією. при неможливості відновлення цих параметрів за рахунок регулювань (налагодження), передбачених експлуатаційною доку, ментацісю;

· невідповідності тари, упаковки, консервації, маркування, пломбування і комплектності вимогам, викладеним в експлуатаційній і супровідній документації.

Рекламації пред’являються постачальнику зразків озброєння незалежно від того, у якій його складовій частині (комплектуючому елементі) виявлена несправність і звідки надійшов зразок.

Рекламації не пред’являються після закінчення гарантійного напрацювання (гарантійного терміну), а також при порушенні військовою частиною правил експлуатації, передбачених експлуатаційною документацією. Рішення про відновлення гарантійного зразка озброєння, виведеного з ладу в результаті порушень правил експлуатації, приймається центральним довольчим органом після одержання матеріалів розслідування, акта технічного стану ушкодженого зразка і відповідного клопотання.

Військова частина при виявленні несправностей зразка озброєння зобов’язана забезпечити його зберігання в умовах, що запобігають погіршенню його стану. Командир військової частини не пізніше 24 годин з моменту виявлення несправності подає постачальнику поштою чи по телеграфу повідомлення про виклик представника для визначення причини несправності, її усунення та участі в складанні рекламаційного акта. У цей же термін відомості про несправність заносяться у формуляр зразка озброєння. Копії повідомлення подаються представнику замовника при постачальнику, а також вищому начальнику технічної служби.








Дата добавления: 2016-08-07; просмотров: 1247;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.