Поломки та пошкодження РЛО, їх характеристика, порядок їх розслідування.

Ушкодження озброєння і техніки в залежності від обставин, характеру і наслідків підрозділяються на поломки, аварії і катастрофи.

Поломкою вважається ушкодження, для усунення якого необхідно робити поточний ремонт без заміни складових частин або капітального (середнього) ремонту основних агрегатів.

Аварією вважається ушкодження, в результаті якого зразок підлягає списанню або для його відновлення необхідно зробити капітальний (середній) ремонт чи заміну (капітальний, середній ремонт) хоча б одного основного агрегату.

Катастрофою вважається ушкодження озброєння, яке призвело до загибелі людей.

Наїзди на людей, тварин, засоби транспорту, будівлі, спору ; , дження та інші нещасні випадки, пов’язані з використанням, техніч І ним обслуговуванням, евакуацією або ремонтом озброєння, у томучислі і яке призвело до загибелі або важких тілесних ушкоджень (ранения) людей, тварин або псування майна, але не супроводжуються ушкодженням зразків чи їх складових частіше за все до аварій і поломок не відносяться. Вони відносяться до надзвичайних подій.

Для з'ясування причин події наказом командира (з’єднання) створюється комісія, що на місці події проводить розслідування. Ушкоджене озброєння до прибуття комісії з місця події не прибирається, а залишається в такому положенні, що створилося в результаті події, якщо це не становить небезпеки для життя і здоров людини.

При необхідності проведення відновлювальних робіт до розслідування події озброєння, а також устаткування і спорядження що підлягають відновленню повинні бути сфотографовані, а всі речові докази, що характеризують обсяг ушкодження збережені.

По закінченні розслідування командування частини зобов’язане організувати особовим складом вивчення причин події і забезпечити проведення заходів, щодо їх попередження надалі.

Катастрофи розслідуються особисто командиром частини, аварія – комісією призначеною командиром частини, поломки – командиром підрозділу.

Результати розслідування оформляються актом. При складанні акту необхідні наступні відомості:

-дата і підстава складання акту.

- склад комісії з указівкою посад, військових звань , прізвищ, номер і дата приказу про їх призначення.

- тип індекс і номер зразка озброєння і ушкодження агрегатів і апаратури, дані про напрацювання зразка озброєння від початку експлуатації або останнього капітального ремонту.

- категорія зразка озброєння.

- військове звання та ініціали командира взводу.

- причини ушкодження і винні особи.

- постраждалі і їх стан.

- висновки комісії.

Акт підписується всіма членами комісії і затверджується командиром, що призначив розслідування.

 








Дата добавления: 2016-08-07; просмотров: 957;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.