Заходи технічного забезпечення їх призначення та характеристики

Технічне забезпечення організується і здійснюєтьсяз метою підтримки бойової готовності та боєздатності підрозділів шляхомукомплектування їх озброєнням і технікою; забезпечення ракетами,боєприпасами всіх видів і військово-технічним майном; підтримання їх усправному стані і в постійній готовності до бойового застосування;відновлення пошкоджених (несправних) озброєння та техніки ісвоєчасного повернення їх в дію.

Заступник командира з озброєння є безпосереднім організатором технічного забезпечення і несе відповідальність за підтримання озброєння ітехніки у справному стані і в постійній готовності до бойовогозастосування, правильну їх експлуатацію та своєчасне відновлення привиході з ладу, а також за забезпечення підрозділів ракетами,боєприпасами і військово-технічним майном.

Забезпечення підрозділів ракетами і боєприпасами здійснюється черезпункти боєпостачання, які створюються за наказомкомандирів підрозділів і призначаються для прийому, зберігання та видачіракет і боєприпасів в підрозділи, обліку їх надходження і витрат, атакож для прийому і здачі стріляних. Начальникомпункту боєпостачання призначається артилерійський технікабо інша особа за наказом командира

Ракети та боєприпаси на батальйонні пункти доставляються зі складу полку,а на ротні, - як правило, з батальйонного пункту боєпостачання.

 

Технічне обслуговування проводиться у встановлений командиром час перед боєм (маршем) і після виконання бойового завданняі здійснюється екіпажами, розрахунками, механіками-водіями (водіями) іособовим складом підрозділу технічного забезпечення під безпосереднімкерівництвом заступника командира батальйону (роти) з озброєння (старшоготехніка роти) і командирів взводів. Технічне обслуговування включає:заправлення машин пальним; перевірку справності та готовності до застосуванняозброєння, приладів стрільби і спостереження, агрегатів, систем і механізмів,їх очищення, промивання, мастило, вивірку і регулювання, усунення дрібнихнесправностей і виконання кріпильних робіт; заряд (підзарядки)акумуляторних батарей; перевірку укомплектованості і поповнення озброєнняі техніки запасними частинами, інструментом і приладдям, засобамипідвищення прохідності та іншими табельними засобами; перевірку наявності тасправності обладнання на автомобілях, призначених для перевезенняособового складу, озброєння, техніки та майна. При необхідності учас технічного обслуговування може здійснюватися поповненнябоєкомплекту озброєння ракетами і боєприпасами.

Евакуація пошкоджених (несправних) озброєння та технікиздійснюється доданими евакуаційними засобами, а іноді йобладнаними для цієї мети бойовими та іншими машинами підрозділів, машини високої прохідності з засобами буксирування рівномірнорозподіляються по колонах. У першу чергу евакуюються ті бойові машини,яким загрожує небезпека захоплення або знищення противником, а також озброєння та техніка, які потребують найменшого обсягу робіт. Озброєння ітехніка, які не можуть бути евакуйовані та відремонтовано власнимисилами, передаються на місці виходу їх з ладу або на шляху евакуаціїзасобам старшого командира. Пошкоджене озброєння, стріляні гільзи ітара евакуюються з підрозділів попутним транспортом.

Поточний ремонт пошкоджених озброєння і техніки здійснюється, якправило, у місцях виходу з ладу або в найближчих укриттях силами екіпажів,розрахунків, механіків-водіїв (водіїв) та ремонтно-евакуаційними

Ремонт озброєння в залежності від характеру несправностей можездійснюватися безпосередньо в підрозділі або ремонтної роти полку.

Несправні зенітні і протитанкові ракети повертаються на склад полку.

Відремонтовані (евакуйовані) озброєння і техніка наводяться вготовність до бойового застосування і негайно повертаються до своїхпідрозділу.








Дата добавления: 2016-08-07; просмотров: 745;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.