Випробовування на функційну безпечність

І надійність

Загальні положення

Випробування– експериментальне визначення кількісних і/чи якісних характеристик властивостей об’єкта випробувань як результату дії на нього при його функціонуванні, при моделюванні об’єкта і/чи дій.

Випробування включаєв себе оцінювання та контроль.

Умови випробовування – сукупність діючих чинників і/чи режимів функціонування об’єкта при випробовуваннях.

Випробування на надійність – випробування, які виконують для визначення чи контролю показників надійності в заданих умовах

Випробування на функційну безпечність – випробування, які виконують для визначення чи контролю показників функційної безпечності в заданих умов

Основні випробовування на функційну безпечністьтреба проводити у нормальних кліматичних умовах: температура навколишнього повітря від 15 до 30 ºС, відносна вологість повітря від 25 % до 75% і атмосферний тиск 84–106,7 КПа (630 – 800 мм рт.ст.), якщо інші вимоги не встановлено в стандартах чи методиках випробовування КТЗ конкретного виду.

Засоби вимірювання, на які поширюється державний метрологічний нагляд, треба вивіряти згідно з ДСТУ 2708, а засоби вимірювання, на які не поширюється державний метрологічний нагляд – вивіряти згідно з ДСТУ 3215. Заборонено використовувати засоби вимірювання, термін вивірення яких минув. Усі засоби вимірювання повинні мати документи із записом величин наробіток, періодичності й дати перевірення, висновків про проведені ремонти й справність.

Всі випробовування та вимірювання треба проводити на спеціально обладнаних робочих місцях (стендах), зібраних і змонтованих згідно зі схемами, які наведено в стандартах, ТУ і/або методиках випробовування на КТЗ конкретного виду з використанням стандартизованих і/або нестандартизованих засобів вимірювання, випробовування і допоміжних пристроїв (елементів). Можна замінювати стандартні вимірювальні прилади і випробувальне обладнання на аналогічні пристрої, що забезпечують необхідну точність вимірювання і випробовування.

В процесі випробовування заборонено підстроювати й регулювати КТЗ і його складові частини, за винятком випадків, передбачених їхніми нормативними та конструкторськими документами.

Випробовування програмно–технічних комплексів на функційну безпечність, що містять мікропроцесори та інші інтегральні схеми великої складності, додатково треба проводити на імітаційних машинних моделях.

Під час випробовування можна замінювати комплектувальні вироби і складові частини КТЗ відповідно до їх нормативних і конструкторських документів.








Дата добавления: 2016-06-13; просмотров: 538;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.