Експорт і імпорт основних послуг

Розглянемо деякі види основних послуг більш детально.

Під орендою розуміють договір про надання однією стороною - орендодавцем іншій стороні - орендарю майна у виняткове користування на встановлений термін за визначену винагороду. За орендодавцем зберігається право власності на здане в наймання майно, орендар же має право на його використання і стає власником лише в тих випадках, коли орендний договір містить умову про можливий викуп майна орендарем.

Аудиторські послуги - це діяльність, пов'язана з підготовкою висновку про фінансовий стан організації, фірми, правильності ведення бухгалтерського обліку і складання балансів відповідно до законодавства. У процесі аудиторської перевірки організація повинна забезпечувати належні умови для виконання договору, надавати аудиторам усі необхідні документи і повідомляти про всі обставини діяльності організації, що можуть мати значення для перевірки. При цьому аудитор не несе відповідальності за достовірність наданих матеріалів. Датою закінчення робіт вважається дата представлення відповідного висновку за підсумками аудиторської перевірки, після чого сплачується погоджена і зазначена в договорі винагорода.

Банки й інші фінансові установи надають різні фінансові послуги, такі, як факторинг, форфейтинг, трастові операції. Факторинг - це комісійно-посередницька діяльність, пов'язана з переуступкою банку клієнтом-постачальником неоплачених рахунків-фактур за поставлені товари чи зроблені послуги та права одержання платежу за ними. Діяльність факторингових компаній і банківських факторингових відділів покликана вирішувати проблему ризиків і термінів платежів між постачальниками і покупцями й надавати цим відносинам більшої стійкості. Зазвичай банк сплачує одноразово 80-90% вартості рахунка-фактури, а потім 10-20% після того, як буде погашена вся сума боргу покупцем. За ці операції компанія-фактор стягує комісію в розмірі близько 3% плюс щомісячний відсоток за аванс. Операцією, подібної до факторингу, є форфейтинг - одноразова операція, пов'язана зі стягуванням коштів за допомогою перепродажу придбаних прав на товари і послуги. Під трастовими операціями мають на увазі операції банків та інших фінансових інститутів з розпорядження майном і виконання інших послуг з доручення й в інтересах клієнтів на правах довіреної особи.

Міжнародний туризм поділяється на три основних види: наукові, ділові і розважальні поїздки (рекреаційний туризм). Частка останнього складає майже 70% усіх туристичних поїздок. Основу туризму складають фірми по організації туристичних поїздок і продажу путівок і турів, а також фірми, що організовують пересування туристів, забезпечують їх житлом, інформацією та іншими послугами. З туризмом тісно пов'язаний експорт послуг при проведенні різних культурно-масових заходів: виставки образотворчого мистецтва, виступ ансамблів, акторів на гастролях, продаж фільмів, аудіо- і відеокасет.

 








Дата добавления: 2016-02-16; просмотров: 639;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.