Приготування сиропів

Сироп цукровий. В окріп додають цу­кор, перемішують і варять при слабко­му кипінні 5 — 10 хв, безперервно по­мішуючи. З поверхні періодично зніма­ють піну. Готовий сироп охолоджують до кімнатної температури і проціджують. Цукор — 650, вода — 400. Вихід — 1000.

Сироп Лимонний (Апельсиновий). Лимо­ни (апельсини) миють, віджимають сік, який вливають у посуд, що не окислю­ється, і ставлять у холодильну шафу. Реш­ту плодів разом з цедрою дрібно нарізу­ють, заливають гарячою водою і варять при слабкому кипінні 5—10 хв, настою­ють 30 — 35 хв, потім проціджують. Відвар доводять до кипіння, додають цукор, перемішують і варять при слаб­кому кипінні 5—10 хв, безперервно помішуючи, з поверхні періодично зні­мають піну. В сироп додають віджатий сік, доводять до кипіння, охолоджують. Лимони — 250 або апельсини — 400, цукор — 650, вода — 450. Вихід — 1000.

Сироп м’ятний. Сушені листки м’яти заливають окропом, накривають посуд кришкою і настоюють 40 — 50 хв, потім проціджують. Настій з м’яти доводять до кипіння, додають цукор, розмішують, варять при слабкому кипінні 10— 15 хв, безперервно помішуючи. Готовий си­роп охолоджують.

Цукор — 650, м’ята сушена — 50, . вода — 500. Вихід — 1000.

Сироп сливовий. Сливи перебирають, видаляють плодоніжки, миють, кладуть на противень і печуть в жаровій шафі при температурі 180 — 200 °С протягом 25 — 30 хв, потім охолоджують і проти­рають. Цукор розчиняють у гарячій во­ді, додають сливове пюре і безперерв­но помішуючи, варять при слабкому кипінні 10—15хв. Сироп охолоджують. Цукор — 650, сливи, чорні(Венгерка, Кірко та ін.) — 500, вода — 400. Вихід — 1000.

Сироп шоколадний. Какао-порошок змішують з цукром, вливають гарячу воду, ретельно перемішують. Одержа­ну суміш доводять до кипіння, вводять ванілін, розчинений у теплій переваре­ній воді (1 : 20). Сироп охолоджують. Какао-порошок — 110,цукор — 525, ванілін — 0,5, вода — 500. Вихід— 1000.

Сироп Карамельний. У каструлю кла­дуть цукор, вливають неповну столову ложку води, ставлять на середній вогонь і прогрівають, безперервно помішуючи, поки цукор не стане світло-жовтим. Додають холодну воду і залишають, щоб карамель повністю розчинилася. У цукровий сироп додають сироп кара­мелі, нагрівають до повного з’єднання сиропів, постійно помішуючи. Сироп охолоджують. Цукор-рафінад — 350, вода — 150, сироп цукровий — 525. Вихід— 1000.

Сироп горіховий. Волоські горіхи і фун­дук обчищають, ядра дрібно нарізують або товчуть, заливають гарячим цукро­вим сиропом, накривають посуд перга­ментним папером, зав’язують і ставлять в холодне місце. Охолоджену суміш проціджують і використовують для при­готування напоїв. Цукор — 650, вода — 400, горіхи волоські — 10 шт., фундук — 10 шт. Вихід — 1000.

Плодово-ягідні сиропи промисловість виготовляє натуральні із натуральних соків, вин, екстрактів або настоянок з додаванням до 60 % цукру) і синтетич­ні (на ароматичних есенціях). Синтетичні сиропи крім води і цукру містять синтетичні ароматичні есенції, органічні кислоти і барвники. Під час приготування змішаних напоїв краще додавати сиропи, ніж цукор, ос­кільки вони легко змішуються з інши­ми рідинами. При цьому напої не мут­ніють, прискорюється процес їх приго­тування. Цукор розчиняється у рідині повільно, особливо в охолодженій, а цукрова пудра робить напій каламут­ним.

Соуси-сиропи використовують як ком­поненти санді, шербетів, фізів, айс – крімів їх зберігають у закритих кришка­ми скляних банках у холодильній шафі. До банки приклеюють етикетку, де вка­зують назву соусу-сиропу і дату виго­товлення.

 








Дата добавления: 2016-04-11; просмотров: 3868;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.