Створення форми, що складається з декількох сторінок або вкладок

Існує два способи для створення форм, що складаються з декількох сторінок: з використанням елемента управління «Набор вкладок» і з використанням елемента управління «Разрыв страницы». Використання елемента управління «Набор вкладок» при створенні фо- рми, що складається з декількох сторінок, є самим простим і ефективним способом. Перемикання між сторінками здійснюється вибором однієї з вкладок. Елемент управління «Разрыв страницы» використовується для вказівки горизонтальних розривів між елементами управління у формі.

Використання елемента управління «Набір вкладок»

1) Відкрийте пусту форму в режимі конструктора.

2) На панелі елементів виберіть елемент управління Набор вкладок і вкажіть область, в яку необхідно вмістити елемент управління. При доданні елемента управління «Набор вкладок» в ньому створюються дві сторінки. Першою сторінкою є верхня.

3) Для додання елементів управління в «Набор вкладок» виберіть вкладку сторінки, на яку їх необхідно додати. Потім, використовуючи будь-який з перелічених нижче способів, додайте елемент управління.

Для виведення на екран списку полів натисніть кнопку Список полей на панелі інструментів, а потім перемістіть на вкладку сторінки одне або декілька полів.

Виберіть елемент управління на панелі елементів і натисніть кнопку миші на сторінці вкладки.

Скопіюйте елементи управління з іншої частини форми або з іншої сторінки.

4) Також можна виконати такі дії:

Для зміни імені вкладки двічі клацніть кнопкою миші на сторінці, яку необхідно змінити, щоб відкрити для неї вікно властивостей, а потім у полі властивості Подпись укажіть нове ім'я.

Для додання, видалення або зміни порядку вкладок натисніть праву кнопку миші на межі елемента управління «Набор вкладок» і виберіть команду Вставить вкладку, Удалить вкладку або Последовательность вкладок.

Для зміни шрифту, його розміру, стилю і т.д., двічі клацніть кнопку миші на межі елемента управління «Набор вкладок», на екрані буде відкрите вікно властивостей, встановіть в ньому необхідні властивості.

5) Встановіть необхідний розмір елемента управління «Набор вкладок». Перегляньте кожну вкладку, щоб пересвідчитися, що всі елементи управління розміщені.

6) Для перевірки елемента управління перемкніться в режим форми.

Створення форми, що містить декілька сторінок (екранів).

1) Відкрийте форму в режимі конструктора.

2) Натисніть кнопку Разрыв страницы на панелі елементів.

3) На формі виберіть місце, в яке необхідно розмістить розрив сторінок. Вмістіть розрив сторінки над або під елементом управління, щоб уникнути в ньому розриву даних.

4) Розрив сторінки позначається невеликою пунктирною лінією на лівій границі форми.

5) Для відкриття вікна властивостей двічі клацніть кнопкою миші на області виділення форми і в полі властивості Цикл табуляции встановіть значення «Текущая страница».

6) Видалити вертикальну смугу прокрутки можна, встановивши в поле властивості Смуги прокрутки значення «Відсутні» або «Тільки по горизонталі».

7) Для перевірки форми і зміни її розміру, щоб на екрані була відображена тільки одна сторінка, перемкніться в режим форми. Для переміщення між сторінками використайте клавіші PAGE DOWN або PAGE UP.








Дата добавления: 2016-04-02; просмотров: 619;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.