Прийняття, передача озброєння

Озброєння частиною приймається на підставі супроводжувальних документів (нарядів, накладних), приймально-здавальних відомостей і експлуатаційної документації.

Для прийняття зразка РАО наказом командира частини призначається комісія. До складу комісії з прийому РАО обов’язково включаються начальник служби РАО та посадова особа, за якою буде закріплене прибуле АО.

Комісія зобов’язана перевірити:

- відповідність відбитків пломб, кількість і стан місць пакування даним, наведеним у супроводжувальній документації;

- комплектність зразка озброєння, наявність і правильність укладки ЗІП;

- наявність мастильних матеріалів, спеціальних рідин та їх якість;

- стан деталей та механізмів, апаратури, якість їх фарбування та антикорозійного покриття;

- технічний стан зразка АО і його складових частин;

- наявність експлуатаційної документації, повноту та правильність її заповнення.

При визначенні комплектності та технічного стану озброєння комісія керується документацією, яка додана до озброєння (формуляр, відомість комплектації, пакувальний лист, інструкція з експлуатації).

По закінченні прийому озброєння комісія складає акт прийому (форма 4 Керівництва з обліку), який після затвердження командиром частини подається начальником служби РАО вантажовідправникові та в службу, яка видала наряд на отримання озброєння.

Один (перший) примірник акта залишається в справі частини. Прийняті озброєння, ракети, боєприпаси видаються частинам (підрозділам) або закладаються на зберігання.

Озброєння, ракети, боєприпаси видаються підрозділам за накладними і обліковуються у книзі обліку матеріальних засобів. Штатна стрілецька зброя, а також військові прилади видаються солдатам і сержантам у підрозділі під підпис у відомості закріплення.

Генерали, офіцери, прапорщики та сержанти служби за контрактом особисту стрілецьку зброю та військові прилади отримують на складі частини.

Назва зразка, серія, номер зброї та дата видачі записуються в посвідчення особи або військовий квиток.

Запис у посвідченні особи або військовому квитку засвідчується підписом командира підрозділу (начальником служби РАО частини). Кожен запис про видачу і здачу зброї скріплюється гербовою печаткою.

Передача озброєння всередині частини проводиться за накладними служби РАО, які видані на підставі розпорядження командира частини. Передача ЗІП, матеріалів, пакування всередині частини проводиться розпорядженням начальника служби РАО частини.

Передача озброєння та боєприпасів із частини в частину проводиться за нарядами довольчого органу.

При відбутті відповідального за облік і зберігання зброї та боєприпасів (начальника служби, завідуючого сховищем, старшини та інших осіб) у відрядження, відпустку або захворюванні уся зброя, боєприпаси, а також документи обліку передаються за актом іншій особі, яка призначена наказом по частині.

Озброєння з підрозділів на склад частини здається за накладною служби РАО і підлягає черговому технічному обслуговуванню.

Стрілецька зброя перед здачею на склад частини підлягає повному розбиранню, чиститься, змащується і збирається згідно з вимогами експлуатаційної документації.

Перед здачею на склад технічний стан озброєння повинен бути перевірений командиром підрозділу.

Одночасно з озброєнням на склад здається вичищений, змащений, вкладений у пакувальний ящик ЗІП. У кожен пакувальний ящик повинен бути вкладений опис предметів. Разом з озброєнням здаються формуляри.

Озброєння та ЗІП, які мають пошкодження, при здачі виділяють в окрему групу для ремонту в майстерні частини. На все несправне озброєння і предмети ЗІП, які здаються підрозділом, начальнику служби РАО частини подається відомість, в якій вказано: назву і номер зразка озброєння, рік його виготовлення та характер несправності.

У випадку втрати деталей ЗІП за розпорядженням командира частини проводиться розслідування. Після розслідування і прийняття командиром частини рішення начальник служби РАО частини вживає заходів щодо поповнення ЗІП.

 








Дата добавления: 2016-03-27; просмотров: 1128;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.