Гідромеханічна передача.

Відомі гідромеханічні передачі, які містять гідротрансформатор з насосним, турбінним і реакторним колесами, встановленими на валах, і механічну передачу, керовану за допомогою фрикційних гальм.

Недоліком таких передач є неможливість здійснення безступінчатого регулювання швидкості.

Гідромеханічна передача містить гідротрансформатор, що включає насосне колесо з ведучим валом, турбінне колесо з веденим валом, реактор з порожнистим валом, встановленим у корпусі з можливістю обертання, і вихідний вал, причому турбінне колесо кінематично пов'язаний з реактором за допомогою варіатора, забезпеченого хутра нчзмом регулции і велика вартість її виготовлення.

Мета цієї цього спрощення конструкції і зниження вартості виготовлення.

Зазначена мета досягається тим, що в гідромеханічної передачі, що містить гідротрансформатор, що включає насосне колесо з ведучим валом, турбінне колесо з веденим валом, реактор з порожнистим валом, встановленим у корпусі з можливістю обертання, і вихідний вал, причому турбінне колесо кінематично пов'язаний з реактором за допомогою варіатора, забезпеченого механізмом регулювання його швидкості, варіатор виконаний у вигляді двох конічних барабанів, встановлених на веденому і вихідному валах, і охоплює барабани приводного ременя, а механізм регулювання швидкості вЂ" у вигляді рейковою зубчастої пари з зубчастим колесом і рейкою, пов'язаної з приводним ременем, і кінематично пов'язаних між собою двох конічних шестерень, одна з яких встановлено на порожнистому валу, а інша з'єднана з зубчастим колесом.

Гідромеханічна передача містить гідротрансформатор, включає насосне колесо з ведучим валом, турбінне колесо.

Турбінне колесо кінематично пов'язаний з реактором за допомогою варіатора забезпеченого механізмом регулювання його швидкості. Варіатор виконаний у вигляді двох конічних барабанів, встановлених на веденому і вихідному валах, і охоплює барабани приводного ременя, а механізм регулювання швидкості у вигляді рейковою зубчастої пари з зубчастим колесом і рейкою, пов'язаної з приводним ременем, і кінематично пов'язаних між собою двох конічних, одна з яких встановлена на порожнистому валу, а інша з'єднана з зубчастим колесом.

Гідромеханічна передача працює наступним чином.

При сталій рівновазі між крутними моментами провідного і вихідного валів реактор нерухомий.

При збільшенні навантаження на вихідному валу збільшується прослизання коліс гідротрансформатора i. Швидкість турбінного колеса зменшується, при цьому рідина, що потрапляє на реактор, створює зусилля на ньому, яке прагне обертати його проти обертання насосного та турбінного коліс і очне відношення варіатора. При зменшенні навантаження відбувається те ж, але тільки у зворотному порядку: реактор 6 обертається в бік обертання насосного та турбінного коліс, переміщаючи приводний ремінь вліво, збільшуючи тим самим передаточне відношення варіатора і автоматично відновлюючи рівновагу між крутящими моментами ведучого і вихідного валів.

Таке виконання передачі дозволяє спростити конструкцію і за рахунок цього знизити вартість її виготовлення.

 








Дата добавления: 2016-02-27; просмотров: 1262;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.