Неофіційні трансрегіональні групи

Група восьми (G-7). Група основних промислово розвинених держав. Члени: Німеччина, Італія, Канада, Сполучене Королівство, Сполучені Штати Америки, Франція, Японія.

Група сімдесятьох семи (G-77). Група країн, держав, що об'єдналися для просування своїх точок зору з питань міжнародної торгівлі й розвитку ЮНКТАД. Члени: 133 держави (спочатку була створена 77 державами). Інтернет-сайт: www.g77.org. E-mail: g77off@unmail.org.

"Паризький клуб" або "Клуб Парижа". Форум офіційних представників урядів-кредиторів, створений для співпраці в області політики щодо стягнення та списання боргів. Склад групи, ймовірно, варіюється в залежності від мають відношення конкретних держав-кредиторів і відповідних держав-боржників. Розміщений у Парижі "клуб" управляється французьким міністерством фінансів. Інтернет-сайт: www.clubdeparis.org. E-mail: webmaster@clubdeparis.org.

Модуль №2 «Недержавні міжнародні авіаційні організації»

Лекція № 2.1

Тема лекції: Міжнародна асоціація повітряного транспорту (ІАТА).

 

План лекції

1. Основні елементи організаційної структури ІАТА. Структура конференцій ІАТА з перевезень.

2. Політика та процес багатосторонньої координації тарифів в межах конференцій ІАТА з перевезень. Професіональна діяльність асоціації.

 

Література:

1. Doc 9626 «Керівництво з регулювання повітряного транспорту». Видання друге - 2004, ІКАО.

2. Міжнародна асоціація повітряного транспорту (ІАТА) [Електронний ресурс] – Режим доступу: http: // www.iata.org.

3. Всесвітня торгова організація (СОТ) [Електронний ресурс] – Режим доступу: http: // www.wto.org.

4. Всесвітня організація з туризму (ВОТ) [Електронний ресурс] – Режим доступу: http: // www.world-tourism.org.

 

Зміст лекції

 

1. Основні елементи організаційної структури ІАТА. Структура конференцій ІАТА з перевезень

Міжнародна асоціація повітряного транспорту (ІАТА) є всесвітньою неурядовою організацією регулярних авіакомпаній, яка була створена в 1945 році, щоб сприяти розвитку безпечного, регулярного й економічного повітряного транспорту, забезпечувати можливості для взаємодії між авіатранспортними підприємствами і для співпраці з ІКАО, іншими міжнародними організаціями та регіональними асоціаціями авіакомпаній. (Интернет-сайт:www.iata.org). ІАТА має дві штаб-квартири (одну в Монреалі та іншу в Женеві) і понад 90 регіональних бюро.

Членство в ІАТА відкрито для будь-експлуатаційної компанії, яка отримала свідоцтво на надання послуг у сфері міжнародного повітряного сполучення. Активне членство в ІАТА відкрито для авіакомпаній, які безпосередньо здійснюють міжнародні польоти, в той час як асоційоване членство в ІАТА відкрито для авіакомпаній, які обслуговують внутрішні лінії. Членами ІАТА є більше 270 авіакомпаній.

 








Дата добавления: 2016-03-27; просмотров: 618;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.