Професійна діяльність асоціації

 

Подібно іншим організаціям ІАТА керує професійною діяльністю асоціації, в якій беруть участь всі авіакомпанії, які є її членами. Крім координації тарифів (яка не є видом професійної діяльності асоціації) і раніше описаними конференціями за процедурами ІАТА займається трьома певними видами професійної діяльності асоціації:

• визначення основних функцій, що включають представництво від імені галузі, відносини з органами влади і споживачами, технічна діяльність, юридична допомога та автоматизація галузі;

• різні інші види діяльності з координації роботи галузі, включаючи спрощення формальностей та запобігання шахрайству; та

• численні послуги в області самофінансування, такі як публікації, фінансові послуги, акредитація агентств, підготовка кадрів для авіаційної галузі, програми з управління прибутковістю та симпозіуми.

Серед найбільш помітних видів послуг ІАТА, пов'язаних з регулюванням в галузі повітряного транспорту, є

• конференція ІАТА з координації розкладів, яка проводиться два рази в рік, коли авіакомпанії координують свої розклади і "вікна" аеропортів (конкретний час, що виділяється повітряного судна для посадки або зльоту);

• система врегулювання взаєморозрахунків (СУВ), яка забезпечує автоматичну обробку розрахунків між авіакомпаніями та їх пасажирськими агентствами;

• система врегулювання розрахунків за вантажні перевезення (CASS), яка забезпечує автоматизовану обробку розрахунків між авіакомпаніями та їх вантажними агентствами;

• клірингова фірма, яка надає послуги щодо пропорційного розподілу доходів і дозволяє авіакомпаніям (і постачальникам) врегулювати між ними кредити і дебети в одному місці, тим самим, зводячи до мінімуму потребу в здійсненні фактичних грошових трансфертів на всесвітній основі;

• система ІАТА/СИТА пошуку багажу (BAGTRAC), призначена для пошуку зареєстрованого багажу, який втрачено або відправлений не за призначенням;

• багатостороння угода про спільні перевезеннях між авіакомпаніями (MITA), тобто угода, що має обов'язкову силу закону, яке стосується випуску пасажирських квитків і вантажних накладних і взаємного визнання пасажирів, багажу та вантажів.

Електронний обмін даними в адміністративних, комерційних і транспортних цілях (EDIFACT) використовується ІАТА для розробки форматів повідомлень про обмін інформацією про пасажирів, вантажі, рахунках на паливо і його постачання між авіакомпаніями та їх діловими партнерами. Останнім часом ІАТА і СИТА об'єдналися, щоб запропонувати зв'язність (сполучна ланка між авіакомпаніями, які користуються системою посилки повідомлень EDIFACT, щоб полегшити застосування електронних квитків (e-tickets) між перевізниками


Лекція № 2.2

Тема лекції: Інші всесвітні, регіональні та трансрегіональні недержавні організації

 

План лекції

1. Міжнародні організації авіаперевізників.

2. Міжнародні організації аеропортів.

3. Інші міжнародні організації, що зацікавлені в діяльності повітряного транспорту.

 

Література:

1. Doc 9626 «Керівництво з регулювання повітряного транспорту». Видання друге - 2004, ІКАО.

2. Асоціація африканських авіакомпаній (АФРАА) [Електронний ресурс] – Режим доступу: http: // www.afraa.org.

3. Організація арабських повітряних перевізників (AACO) [Електронний ресурс] – Режим доступу: http: // www.aaco.org.

4. Асоціація авіакомпаній Азії і Тихого океану (ААРА) [Електронний ресурс] – Режим доступу: http: // www.aapairlines.org.

5. Міжнародна асоціація повітряного транспорту Латинської Америки (AITAL) [Електронний ресурс] – Режим доступу: http: // : www.aital.org.

6. Асоціація європейських авіакомпаній (АЄА). Режим доступу: http: // : www.aea.be.

7. Асоціація європейських регіональних авіакомпаній (ERA) [Електронний ресурс] – Режим доступу: http: // : www.eraa.org.

8. Міжнародна асоціація авіаперевізників (АМІАКУ) [Електронний ресурс] – Режим доступу: http: // : www.iaca.be.

9. Міжнародна рада аеропортів (МСА) [Електронний ресурс] – Режим доступу: http: // : www.airports.org.

1.Міжнародна рада ділової авіації (МРДА) [Електронний ресурс] – Режим доступу: http: // : www.ibac.org.

11. Міжнародна рада асоціацій власників повітряних суден і пілотів (IAOPA) [Електронний ресурс] – Режим доступу: http: // : www.iaopa.org.

12. Міжнародна федерація асоціацій лінійних пілотів (IFALPA) [Електронний ресурс] – Режим доступу: http: // : www.ifalpa.org.

13. Міжнародна асоціація споживачів [Електронний ресурс] – Режим доступу: http: // : www.consumersinternational.org.

14. Інститут повітряного транспорту (ІТА) [Електронний ресурс] – Режим доступу: http: // : www.ita-paris.com.

15. Міжнародна асоціація ділового туризму (IBTA) [Електронний ресурс] – Режим доступу: http: // : www.ibta.com.

16. Міжнародна торгова палата (МТП) [Електронний ресурс] – Режим доступу: http: // : www.iccwbo.

17. Міжнародна федерація транспортно-експедиторських асоціацій (ФІАТА) [Електронний ресурс] – Режим доступу: http: // : www.fiata.com.

18. Асоціація міжнародного права (АМП) [Електронний ресурс] – Режим доступу: http: // : www.fiata.com.

19. Міжнародна федерація транспортних робітників (МФТ) [Електронний ресурс] – Режим доступу: http: // : www.itf.org.uk.

20. Туристична асоціація країн Азіатсько-тихоокеанського регіону (ПАТА) [Електронний ресурс] – Режим доступу: http: // : www.pata.org.

21. Міжнародне товариство авіаційного електрозв'язку (СИТА) [Електронний ресурс] – Режим доступу: http: // : www.sita.int.

22. Всесвітня федерація асоціацій туристичних агентств (UFTAA) [Електронний ресурс] – Режим доступу: http: // : www.uftaa.com.

23. Всесвітня рада по туризму і подорожам (ВСТП) [Електронний ресурс] – Режим доступу: http: // : www.wttc.org.

 

Зміст лекції

 

1. Міжнародні організації авіаперевізників

Крім міжурядових організацій існує велика кількість світових, регіональних і трансрегіональних неурядових організацій. Деякі з цих організацій час від часу або в деяких випадках періодично намагаються прямо або побічно впливати на державне регулювання міжнародного повітряного транспорту. Багато організації зазвичай здійснюють це шляхом узагальнення думок, які зазвичай поділяють їх члени з питань, що стосуються міжнародного повітряного транспорту, і вираження таких точок зору публічно і/або за допомогою контактів з урядовими та міжурядовими органами (та участі в нарадах, що проводяться ними). Інші проводять або фінансують дослідження, результати яких можуть інформувати або впливати на тих, хто здійснює регулювання у сфері міжнародного повітряного транспорту. Ступінь концентрації уваги в цих дослідженнях на питаннях повітряного транспорту, які відрізняються від інших тим, варіюється в залежності від організації.

В даній темі перераховані різні неурядові організації, які можуть впливати на питання регулювання у сфері повітряного транспорту. Цей перелік не є вичерпним. У першому питанні теми наведено організації авіаперевізників (за винятком Міжнародної асоціації повітряного транспорту (ІАТА), яка розглядалася у попередній темі окремо). У другій темі названі інші авіаційні організації. Заключне питання присвячено організаціям, зацікавленим у повітряному транспорті.








Дата добавления: 2016-03-27; просмотров: 423;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.011 сек.