Місце складання у виробничому процесі. Технологічні схеми складання

 

Процеси складання пов¢язані з ними монтаж, регулювання, доробка займають до 40% у виробничому процесі виготовлення виробу. Складання апаратів – складний процес, але він не підлягає повністю механізації та автоматизації, тому що у механізмів та маніпуляторів недостатньо ступенів рухів.

До складальних процесів належать:

-виконання різноманітних з¢єднань, тобто монтаж;

-слюсарні операції по доробці (доробка отворів, поверхонь за допомогою слюсарних інструментів);

-регулювання складених елементів конструкцій;

-пригоночні роботи (підгибання, обпиловка, нарізання);

-очищення та обдув повітрям перед складанням;

-консервування та пакування.

В електроапаратобудуванні використовується система отворів, бо в цьому випадку потрібно менше інструментів та обробки. Допуски та посадки йдуть за третім та п¢ятим класом, а вільні розміри – за сьомим та восьмим.

Для вірного складання технічного документу складання, особливо для складних виробів, необхідно попередньо скласти технологічну схему складання. Намалюємо технологічну схему складання дугогасної камери, яка складається з пластмасового термостійкого корпусу, двох теплоізольованих камер з асбоцементним наповненням, чотирьох металевих пластин-пружин та двох затискачів. При виконанні технологічної схеми викреслюються прямокутники, які розбиваються на три частини. Посередині пишуть найменування деталі або складального вузла. В нижній частині ставлять номер деталі за специфікацією та в верхній частині – кількість. Для даної складальної одиниці корпус буде основною, базовою деталлю. В корпус будуть вставлятися дві камери, які будуть розклинюватися пластинами та затискатися затискачами.

               
       










Дата добавления: 2016-03-10; просмотров: 778;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.