Тема 7: Інформаційні системи законодавчих органів та органів юстиції України

7.1.Інформатизація законодавчого процесу України

Концепція створення єдиної інформаційної системи органів юстиції

7.3.Єдина державна автоматизована паспортна система (ЄДАПС)

Інформатизація законодавчого процесу України

Необхідність створення сучасної системи інформаційно‒аналітичного забезпечення законотворчої, нормотворчої, правозастосовної та правоосвітньої діяльності обумовлена актуальністю вирішення проблем розбудови нормативно‒правових основ нової держави, формування її інформаційно‒правової бази, піднесення якісного рівня та скорочення технологічного циклу законотворчого процесу, моделювання, аналізу, експертизи, обгрунтування з наступним прийняттям у парламенті відповідних нормативних актів.

Нагальною потребою є своєчасне й повне інформування структур державної влади, юридичних і фізичних осіб про чинні закони та підзаконні акти, їх тлумачення, а також конкретні практичні наслідки їхньої дії.

Спільними зусиллями фахівців Національної Академії наук, Академії правових наук, Секретаріату Верховної Ради України, інших учасників проекту, починаючи з 1990 року, створена і розвивається оригінальна, комплексна, багатофункціональна комп‘ютеризована система інформаційно‒аналітичного забезпечення законотворчої, нормотворчої, правозастосовної та правоосвітньої діяльності, послугами якої користуються десятки тисяч державних і недержавних структур, юридичних та фізичних осіб як в Україні, так і за її межами.

Окремі підсистеми під‘єднані до мережі INTERNET, що дає можливість користувачам в Україні та за її межами ознайомлюватись із законодавством України, брати участь у формуванні та використанні міжнародної системи правової інформації (Global Legal Information Network ), мати доступ до інших світових інформаційних ресурсів, здійснювати порівняльний аналіз нормативних актів України із законодавством інших країн, використовувати світовий досвід, гармонізувати законодавчу базу з міжнародним правом. Цілодобово тільки каналами INTERNET до системи звертаються до тисячі користувачів нормативно‒правової інформації.

Створена система має загальнодержавне, народно‒господарське та міжнародне значення для України. На даний час система інтегрує понад двадцять автоматизованих комплексів обробки даних, що супроводжують замкнутий технологічний цикл забезпечення законотворчого процесу.








Дата добавления: 2016-03-04; просмотров: 1177;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.