Зразок 6.6. Витяг із ф. № 4 “Звіт про власний капітал” ВАТ “Смерічка” за 2007 р.

Стаття Код Статутний капітал Пайовий капітал Додатковий вкладений капітал Інший додатковий капітал Резервний капітал Нерозподілений прибуток Неоплачений капітал Вилучений капітал Разом
Вилучення капіталу: Викуп акцій (часток) 210 (20000) (20000)
Перепродаж викуплених акцій (часток) 220 (5000) 10000 5000
Анулювання викуплених акцій (часток) 230 (10000) 10000 0
... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

Джерелом інформації для заповнення цього розділу є аналітичні дані до рахунків 45 “Вилучений капітал”, 40 “Статутний капітал”, аналітичні дані до регістру обліку розрахунків з учасниками.

До інших змін у капіталі можна віднести зменшення статутного, пайового, додаткового капіталу, нерозподіленого прибутку у зв’язку зі списанням невідшкодованих збитків.

У рядку 260 “Списання невідшкодованих збитків” відображається величина збитків, які, як первісно передбачалося, не будуть відшкодовані. Величина невідшкодованих збитків списується у зменшення власного капіталу (статутного, пайового, додаткового капіталу, нерозподіленого прибутку) підприємства та відображається у відповідних графах. Величина списуваних збитків, що зменшує елементи власного капіталу, відображається в дужках.

В рядку 280 відображаються зміни власного капіталу підприємства, що відбулися у звітному році, не передбачені в попередніх рядках розділу. Так, в цьому рядку може бути відображено операцію з переведення безкоштовно отриманих у минулих звітних періодах необоротних активів до складу оборотних активів. Така операція спричиняє визнання додаткового капіталу, що виник у результаті безкоштовного отримання необоротного активу, доходом від іншої операційної діяльності. У Звіті про власний капітал відображається зменшення додаткового капіталу в графі 6 рядку 280.

Підраховуючи зміни в капіталі, слід врахувати тільки зміни власного капіталу, відображені в рядках 060-280 Звіту.

Для визначення залишку власного капіталу на кінець року (ряд. 300) потрібно розрахувати суму змін власного капіталу за звітний період і скоригованих показників його складових на початок року. Отримані значення повинні відповідати даним розділу І Пасиву Балансу на кінець звітного періоду.

Показником правильності складання Звіту є відповідність сумі рядків 050 і 290 гр. 11 підсумку граф 3-10 рядка 300.

У Пояснювальній записці акціонерні товариства наводять інформацію про:

– загальну кількість і номінальну вартість акцій, на які передбачається здійснити передплату;

– загальну кількість і номінальну вартість
акцій, на які здійснена передплата у порівнянні з передбаченими величинами;

– загальну суму коштів, одержаних в ході передплати на акції, у такому розрізі: всі грошові кошти, внесені як плата за акції, із зазначенням кількості акцій; вартісна оцінка майна, внесеного як плата за акції, із зазначенням кількості акцій; загальну суму іноземної валюти, внесеної як плату за акції, із зазначенням кількості акцій та курсу, за яким валюту зараховано в обліку; акції у складі статутного капіталу за окремими типами і категоріями: кількість випущених акцій із зазначенням неоплаченої частини статутного капіталу; номінальна вартість акції; зміни протягом звітного періоду у кількості акцій, що перебувають в обігу; права, привілеї та обмеження, пов’язані з акціями, в тому числі обмеження щодо розподілу дивідендів і повернення капіталу; акції, що належать самому товариству, його дочірнім і асоційованим підприємствам; перелік засновників і кількість акцій, якими вони володіють; кількість акцій, які перебувають у власності членів виконавчого органу, та перелік осіб, частки яких у статутному капіталі перевищують 5 %; акції, зарезервовані для випуску згідно з опціонами та іншими контрактами із зазначенням їх термінів і сум;

– накопичення суми дивідендів, не сплачених за привілейованими акціями;

– суму, включену (або не включену) до складу зобов’язань, коли дивіденди були передбачені, але формально не затверджені.

Робочу таблицю зі складання Звіту про власний капітал наведено в табл. 6.1.

 








Дата добавления: 2016-02-20; просмотров: 694;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.