Організація зведеної команди ПР і ПХЗ

командир команди;

ланка управління і розвідки;

рятувальна група (3 рятувальних ланки по 8 чол.);

2 групи знезараження (в кожної 2 ланки знезараження та гасіння вогнищ і 2 ланки ремонту комунікацій і знезараження ємностей);

група механізації (ланка механізації і аварійно-технічна ланка);

медпункт (2 санітарних ланки).

На об’єктах енергетики (ТЕЦ) крім рятувальних формувань створюється аварійно-технічна команда по відновленню в складі:

командування;

група електромеханічного обладнання (4 ланки по 5 чол.);

група тепломеханічного обладнання (3-4 ланки по 5 чол.);

група паливно-транспортного обладнання (3-4 ланки по 5 чол.);

група контрольно-вимірювальних приладів (3-4 ланки по 5 чол.).

Тема 2: Надзвичайні ситуації мирного й воєнного часів, їхній вплив на життєдіяльність населення України

 

Останнім часом екологічна обстановка в світі значно погірши-лась і оцінюється як несприятлива. Майже щоденно в періодичній пресі друкуються повідомлення про катастрофи, що відбуваються в різних країнах: землетруси, виверження вулканів, обвали, зсуви, селі, повені, цунамі, урагани, смерчі, снігові та пилові бурі, лісові пожежі, тривалі засухи та інші стихійні лиха, які супроводжуються загибеллю людей, руйнуванням міст і промислових підприємств, а також порушенням екологічного рівня в природі, викликаного забрудненням навколишнього середовища.

Територія України, розташованої практично в центрі Євро-пейської частини земної кулі, складає 603,7 тис.км2. Середня щільність населення складає 86 чоловік на 1 км2, а в східних, більш промислово насичених регіонах, це число складає близько 200 чоловік на 1 км2. Загальна кількість населення в Україні складає близько 48 млн. чоловік.

Сьогодні в Україні у зв’язку з небезпечними природними явищами, аваріями і катастрофами обстановка характеризується як дуже складна.

Стихійні лиха не підвладні державним кордонам. Навички боротьби зі стихійними лихами, які все частіше розповсюджуються на території прилеглих держав, вказують на необхідність міжна-родного співтовариства, а також надання всебічної допомоги при ліквідації їх наслідків. Для ліквідації шкоди, яку спричинило стихійне лихо, іноді необхідно об’єднувати зусилля багатьох країн.

Запобігання надзвичайним ситуаціям природного і техногенного характеру, ліквідація їх наслідків, максимальне зниження масштабів втрат та збитків перетворилося на загальнодержавну проблему і одне з найважливіших завдань органів виконавчої влади і управління всіх рівнів.








Дата добавления: 2016-02-09; просмотров: 494;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.