Операції з негайною поставкою можуть поділятися на операції (today або tod), (tomorrow або tom) і через два робочі дні – операції на умовах спот (spot).

Валютна операція на умовах "тод" - валютна операція за договором, умови якого передбачають виконання цієї операції в день укладення договору;

Валютна операція на умовах "том" - валютна операція за договором, умови якого передбачають виконання цієї операції в перший робочий день після дня укладення договору;

Валютна операція на умовах "спот" - валютна операція за договором, умови якого передбачають виконання цієї операції на другий робочий день після дня укладення договору;

Термінові валютні операції поділяється на форварди, свопи, ф’ючерси, опціони.

Валютний дериватив - це стандартний документ, що засвідчує право та/або зобов'язання купити, продати та/або обміняти іноземну валюту на визначених у цьому документі умовах у майбутньому.

Особливостями термінових угод є:

а) інтервал у часі між моментом укладання і виконання угоди;

б) курс валют фіксується у момент укладання угоди, хоча сама угода буде виконуватись через певний строк;

в) укладаються з метою конверсії валют у комерційних цілях, страхування капіталовкладень, отримання спекулятивних прибутків зарахунок курсової різниці;

Іноземна валюта на валютному ринку продається дотриманні ними певних умов, основними з яких є:

1. Відповідним чином оформлений контракт на імпорт товарів, робіт і послуг.

2. Документи, що свідчать про правомірність переказування за кордон прибутку, отриманого іноземним інвестором від іноземних інвестицій в Україні.

3. Документи відносно руху капіталу проліцензовані НБУ.

4. Документи, що свідчать про правомірність іноземної валюти для погашення і обслуговування резидентом кредиту, одержаного б іноземній валюті у встановленому порядку від резидента або в уповноваженому банку.

5. Продаж іноземної валюти (в першу чергу уповноваженими банками) здійснюється за умови фактично здійсненої операції ( імпорт товару, послуг, робіт ) та на умовах попередньої оплати, авансовий платіж.

6. Продаж іноземної валюти здійснюється тільки за наявності необхідного еквівалента в гривнях на поточному рахунку клієнта на момент подання заявки на купівлю іноземної валюти (це має бути підтверджено платіжними документами, які свідчать про списання еквівалентної суми у гривнях).

7. Іноземна валюта має бути використана у повній відповідності з угодою, контрактом, іншими документами протягом 5-ти банківських днів (інакше банк здійснить зворотню операцію).

Учасники ринку Forex є банки, що здійснюють основні операції за заявкою своїх клієнтів – експортерів та імпортерів, інвестиційних фондів, страхових компаній, спекулянтів.








Дата добавления: 2015-12-22; просмотров: 850;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.