МАГІСТЕРСЬКОЇ РОБОТИ

Тематика магістерських робіт розробляється відповідною випус-ковою кафедрою НУБіП України, яка забезпечує реалізацію вибіркової складової освітньо-професійної програми підготовки магістрів із ура-хуванням пропозицій і потреб установ, підприємств та організацій, що направили студентів або слухачів магістратури на навчання та з урахуванням обраної магістерської освітньо-професійної програми та погоджується у відповідному ННЦ.

Теми магістерських робіт дослідницької спеціалізації повинні від-повідати науковій тематиці випускової кафедри, а для спеціальностей, які відносяться до напряму підготовки «Специфічні категорії», а саме «Педагогіка вищої школи», «Якість, стандартизація та сертифікація» і «Адміністративний менеджмент» повинні відображати ситність попе-редньо набутого напряму підготовки та обраної спеціальності.

Тематика магістерських робіт на кафедрі поновлюється кожного навчального року, а студент або слухач магістратури має право само-стійного вибору теми магістерської роботи в межах освітньо-профе-сійної програми.

При виборі теми магістерської роботи слід враховувати її акту-альність і новизну, наявність наукової бази для виконання, можливість отримання та опрацювання експериментального матеріалу, наявність власних науково-технічних і методичних розробок, майбутнє місце працевлаштування.

Закріплення за студентами та слухачами тем магістерських робіт і керівників оформлюється наказом ректора НУБіП України за по-дання вченої ради ННІ після узгодження з центром магістерських програм і навчальною частиною університету протягом 4 місяців від дня зарахування на освітньо-професійну програму підготовки магістрів.

Тема магістерської роботи може бути уточнена за заявою сту-дента чи слухача магістратури на засіданні відповідної кафедри, але не пізніше, ніж за шість місяців до визначеного терміну подання за-вершеної магістерської роботи до захисту. Зміна теми магістерської роботи оформлюється наказом ректора університету за поданням уче-ної ради ННІ та після узгодження з центром магістерських програм і навчальною частиною університету.

Для наукового керівництва магістерською роботою наказом рек-тора НУБіП України за поданням відповідної кафедри призначається керівник. За студентом чи слухачем виробничої або дослідницької спеціалізації закріплюється один керівник, а для спеціальностей, які відносяться до напряму підготовки «Специфічні категорії», а саме «Педагогіка вищої школи», «Якість, стандартизація та сертифікація», «Адміністративний менеджмент» – два (один за обраною спеціальні-стю, другий – за набутим напрямом підготовки).

Керівниками магістерських робіт можуть бути науково-педаго-гічні працівники НУБіП України з науковим ступенем доктора наук чи досвідченого кандидата наук, коло наукових та фахових інтересів яких відповідає тематиці магістерської роботи.

Для спеціальності «Державна служба» керівниками магістерських робіт можуть бути також висококваліфіковані фахівці центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування.

За одним керівником закріплюється до 5 студентів чи слухачів магістратури на навчальний рік.

Керівник магістерської роботи:

· пропонує студентам чи слухачам магістратури теми магістер-ських робіт відповідно до свого наукового напряму діяльності, спе-ціалізації магістерської програми та потреб установ, підприємств, організацій, що направили студентів або слухачів на навчання;

· здійснює керівництво виконання магістерської роботи;

· надає допомогу в підготовці індивідуального плану роботи та контролює його виконання;

· формує разом із студентом чи слухачем магістратури завдан-ня на підготовку магістерської роботи та протягом всього періоду навчання на основі аналізу підготовлених студентом чи слухачем ма-гістратури матеріалів фіксує його виконання, про що подає інформацію на засіданні кафедри;

· рекомендує літературу, інші матеріали та джерела інформації;

· проводить консультації у відповідності з розкладом та графі-ком самостійної роботи студента;

· аналізує та контролює організацію самостійної роботи студента чи слухача магістратури;

· залучає студентів магістратури до наукової роботи;

· сприяє публікації результатів наукових чи науково-методичних досліджень;

· рекомендує бази та забезпечує відповідну якість проходження науково-дослідної практики;

· сприяє працевлаштуванню випускників магістратури.

 








Дата добавления: 2015-11-06; просмотров: 758;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.