Оргструктура по групах споживачів.

У сучасних умовах диференційованого ринку в залежності від специфіки конкретних його сегментів і особливостей потреб різних груп покупців серед різних типів структур усе більше значення маєоргструктура по групах споживачів, що являє собою свого роду маркетингові управлінські відділення по ринкових сегментах. Вона дає можливість орієнтувати всю діяльність фірми на кінцевих споживачів і на цій основі здійснювати для кожної їхньої групи індивідуальну, комплексну ринкову політику по всьому процесу виробництва. Така структура найбільшою мірою відповідає вимогам концепції маркетингу, тому що націлена на індивідуальне обслуговування і задоволення вимог, висунутих до товару конкретною групою споживачів, тобто принципу поглибленого сегментування роботи на ринку. Оргструктура по групі споживачів забезпечує довгострокові зв'язки з партнерами по операціях постачання і, отже, стабілізацію прибутку.

5. Подвійність керівництва, що властива оргструктурі управління матричного типу, обумовлює виникнення наступного недоліку: якщо виникають складності з виконанням програми, керівництву підприємства буває часто важко виявити, хто винен і в чому причини і суть проблем, що з'явилися, відповідно, виникають звичайні тертя і плутанина, що і варто очікувати при відсутності єдиноначальності. Ці труднощі можна перебороти при встановленні чітких границь повноважень і відповідальності функціональних керівників і керівників програм. Останні наділяються звичайно всією повнотою відповідальності за здійснення всієї програми. Вони, як правило, установлюють контакти з замовниками, наділяються повноваженнями для складання графіків і встановлення пріоритетів по своїх програмах. Функціональні керівники наділяються повноваженнями по управлінню працюючими в їхній сфері співробітниками і здійснюють контроль за цілісністю і повнотою виконання проведених ними досліджень, конструкторських і інших робіт.

Дана структура як досить гнучка і багатофункціональна найбільшою мірою може використовуватися в Україні, тому що з однієї сторони в нас необхідно чітке координування окремих відділів маркетингу, заглиблена розробка кожної з функцій, а з іншого боку - відстеження найменших змін на ринках (як ринках географічних регіонів, так і ринках конкретних товарів - у залежності від варіанта матричної структури).

Основні вимоги до побудови маркетингових служб. Структура створюваних служб маркетингу повинна забезпечувати наступні умови функціонування:








Дата добавления: 2015-10-21; просмотров: 607;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.