Вибір ключових факторів ІП на основі аналізу чутливості

Фактори -20% -10% 10% 20% Дисперсія NPV
F1 npv11 npv12 npv13 npv14 npv15 Var (npv1 )
F2 npv21 npv22 npv23 npv24 npv25 Var (npv2 )
F3 npv31 npv32 npv33 npv34 npv35 Var (npv3 )
F4 npv41 npv42 npv43 npv44 npv45 Var (npv4 )
Fn npvn1 npvn2 npvn3 npvn4 npvn5 >Var (npvn )

 

Комерційний ризик. Комерційний ризик виражається в здатності підприємства підтримувати рівень доходу на вкладений капітал. До нього відноситься ризик і комерційної діяльності, і господарської діяльності, що виникає в тих випадках, коли ця діяльність виявляється менш успішної, чим очікувалося.

Запобігання господарських ризиків являє собою найбільш ефективний засіб їхньої профілактики. Воно полягає в розробці таких заходів, що цілком виключають конкретний вид господарського ризику. До числа основних таких заходів відносяться:

· відмовлення від здійснення господарських операцій, рівень ризику по який надмірно високий і не відповідає фінансовій політиці компанії;

· зниження частки позикових засобів у господарському обороті, що дозволить уникнути одного з найбільш істотних господарських ризиків – утрати фінансової стійкості компанії;

· підвищення рівня ліквідності активів забезпечується підвищенням частки оборотних активів загальній їхній сумі.

Найбільш реальний шлях керування комерційним ризиком полягає в забезпеченні ефективності функціонування виробництва і ретельного вивчення ринку збуту, створення дилерської мережі, мережі сервісного обслуговування, реклами.

Технічний ризик. Технічний ризик виявляється у формі аварій через раптовий вихід з ладу машин і механізмів. Здебільшого технічний ризик має імовірний характер, і тому найбільш реальним способом його керуванням є страхування. Будуть додаватися всі зусилля для мінімізації технічного ризику, буде встановлений діючий контроль за ходом виробничого процесу.

Фінансовий ризик. Фінансовий ризик викликається інфляційними процесами, загальними неплатежами, коливаннями валютних курсів. Він може бути знижений завдяки створенню системи ефективного фінансового менеджменту , роботі з партнерами на умовах передоплати.

Форс-мажорний ризик. Ризики, пов'язані з форс-мажорнимиобставинами – ризики, обумовлені непередбаченими обставинами. Заходами для їхнього зниження служить робота підприємства з достатнім запасом фінансової міцності.

Інвестиційний ризик. Інвестиційні ризики зв'язані з можливим зміцненням інвестиційно-финансового портфеля, що складається як із власних, так і притягнутих коштів. Для зведення даного ризику до мінімуму інвестиційним проектом повинен бути обраний нетривалий період реалізації проекту – до повної його окупності.

 








Дата добавления: 2015-09-07; просмотров: 825;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.