МЕТОД ОРІЄНТОВАНИЙ НА ВИТРАТИ.

Суть цього методу полягає в тому, що до підрахованих витрат виробництва додається який-небудь відсоток прибутку. Широке розповсюдження цього методу пов'язане з тим, що виробники обізнані зі своїми витратами більше ніж з аналізом попиту. Але цей метод не пов'язаний з поточним попитом, не враховує споживчих властивостей товару. Як результат, межі використання цього методу такі:

· встановлення базової ціни на принципово новий товар;

· на товари, які виробляються на замовлення;

· на товари тих галузей, де цей метод має перевагу серед більшості фірм.

МЕТОД ОРІЄНТОВАНИЙ НА АНАЛІЗ БЕЗЗБИТКОВОСТІ ТА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЦІЛЬОВОГО ПРИБУТКУ.

Суть цього методу полягає в тому, що фірма ставить собі за мету - одержати певний розмір прибутку. Виходячи з цього визначається ціна товару. Ставлячи перед собою ціль одержати певний розмір прибутку, необхідно знайти таку ціну, щоб при встановлених обсягах виробництва, отримати цільовий прибуток. Потім треба відповісти на запитання: яким повинен бути обсяг виробництва для забезпечення цільового прибутку якщо на ринку склалась визначена ціна. І. нарешті, виникає необхідність визначення ціни для забезпечення цільового прибутку, якщо фірма стикається з дефіцитом ресурсів та вимушена скоротити обсяг виробництва.








Дата добавления: 2015-10-13; просмотров: 595;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.