Основні напрямки діяльності.

Основними напрямками діяльності є надання оперативного, надійного, ефективного, конфіденційного та захищеного від несанкціонованого доступу телекомунікаційного обслуговування для банків і проведення робіт із стандартизації форм і методів обміну фінансовою інформацією.

Автоматизація банківських процесів на міжнародному рівні дає змогу:

- здійснити без паперові платіжні операції з мінімальним залученням праці людей і скороченням операційних витрат;

— прискорити обмін інформацією між банками держав за допомогою телекомунікаційних ліній зв'язку;

- мінімізувати типові види банківського ризику (втрата документів, помилкова адресація, фальсифікація платіжних документів та Ін.).

СВІФТ використовує штучні супутники Землі для зв'язку з мережею банків у раз них країнах, в кожному з яких є власнетермінальне вуст ройство, що базується на персональномукомп'ютері, поєднане через концентратор даних за допомогоютелефонних ліній з ЕОМ. Платіжні доручення, передані мережею SWIFT, обліковуються у формі переказу за відповідними рахунками „Ностро" і „Лоро", як і при використанні традиційних платіжних документів.

У кожній країні, де запроваджується система SWIFT, товариство створює свою регіональну адміністрацію. В Україні ЇЇ функції виконує телекомунікаційна компанія, яка, проте, не обмежується управлінськими питаннями, а й консультує щодо закупівлі обладнання, організовує курси з підготовки персоналу та ін.








Дата добавления: 2015-10-09; просмотров: 585;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.