Лекція 3. Тема лекції: Міжнародна міжбанківська мережа SWIFT.

Тема лекції: Міжнародна міжбанківська мережа SWIFT.

 

Історія створення S.W.I.F.T (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication - Товариство Всесвітніх міжбанківських фінансових телекомунікацій).

 

Ініціатива створення міжнародного проекту, що ставив би на меті забезпечення усім його учасникам можливості цілодобового високошвидкісного обміну банківською інформацією при високому ступені контролю та захисту від несанкціонованого доступу, бере початок ще у 1968 році. Дещо пізніше (у 1972 р.) ця ініціатива була оформлена у проект, що отримав назву MSP (Message Switching Project - проект коммутації повідомлень). У наданому в тому ж році фірмою Logisзвіті містилися розрахунки та рекомендації щодо створення рентабельної системи обміну банківською інформацією, що задовольнить усі нижченаведені вимоги:

Система повинна базуватися

· На створенні міжнародної мережі та мережевої служби сервісу;

· На стандартизації процесів, а також стандартизації повідомлень;

· На стандартизації засобів та обладнання для підключення банків до мережі;

Для забезпечення рентабельності, при вартості передачі одного повідомлення 0.15 доларів США, система повинна обробляти не менше 100 тис. повідомлень на добу із участю приблизно 70 банків.








Дата добавления: 2015-10-09; просмотров: 511;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.