Відомість обліку амортизації основних засобів

 

№ п/п Інвентарний номер Вид основних засобів Місце експлуатації Дата введення в експлуатацію Первісна вартість І квартал, залишкова вартість Сума амортизації     IV квартал, залишкова вартість на початок звітного періоду Сума амортизації IV квартал, залишкова вартість на кінець звітного періоду
                         

 

У Відомості обліку амортизації основних засобів зазначають: інвентарний номер кожного об'єкта, його вид (назву), первісну вартість, залишкову вартість на початок року, норму амортизації.

та суму нарахованої амортизації за кожний місяць. У відомостях основні засоби групують за нормами амортизації відповідно до нормативних документів. Відомості складають за структурними підрозділами, центрами виникнення витрат, що дозволяє суми на­рахованої амортизації списати на рахунки обліку витрат відповід­них структур і відобразити у відомостях аналітичного обліку ви­трат і у регістрі синтетичного обліку - Журналі 5 або 5А.

Амортизація нараховується щомісячно. її нарахування почи­нається з місяця, наступного за місяцем, у якому об'єкт основних засобів став придатним для корисного використання. Нарахуван­ня амортизації припиняється, починаючи з місяця, наступного за місяцем вибуття об'єкта основних засобів, переведення його на ре­конструкцію, модернізацію, дообладнання, консервацію.








Дата добавления: 2015-10-09; просмотров: 730;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.