ТАБЛИЦЯ 16

 

Пе­ре­біг про­це­суа­ль­но­го стро­ку по­чи­на­єть­ся з на­ступно­го дня пі­сля відпо­ві­дної ка­ле­нда­рної да­ти або на­стання по­дії, з якою по­в’яза­ний йо­го поча­ток (ч. 1 ст. 103 КАС). Так, мі­сяч­ний строк на по­дання за­яви про пе­регляд судо­во­го рі­шення за но­во­ви­явле­ни­ми обста­ви­на­ми по­чи­на­єть­ся з наступно­го пі­сля то­го дня, ко­ли осо­ба ді­зна­ла­ся або мо­гла ді­зна­ти­ся про ці обста­ви­ни (ст. 247 КАС).

Як­що строк ви­зна­ча­єть­ся ро­ка­ми, то він за­кінчуєть­ся у останні мі­сяць та чи­сло останньо­го ро­ку цьо­го стро­ку, як­що мі­сяцями – у останнє чи­сло останньо­го мі­сяця. Як­що в мі­сяці, на який ви­па­дає останній день стро­ку, не­має відпо­ві­дно­го чи­сла, строк за­кінчуєть­ся в останній день цьо­го мі­сяця. У ви­па­дку ко­ли останній день стро­ку є не­ро­бо­чим, святко­вим або вихі­дним, останнім днем вва­жа­єть­ся на­ступний за ним ро­бо­чий день. Останній ро­бо­чий день три­ває до два­дцять че­тве­ртої го­ди­ни, і то­му, як­що до­куме­нти, ма­те­рі­а­ли чи гро­ші до йо­го за­кінчення були зда­ні на по­шту чи пе­ре­да­ні інши­ми відпо­ві­дни­ми за­со­ба­ми зв’язку, строк про­пуще­ним не вважа­єть­ся.

Як­що про­ва­дження в адмі­ні­стра­ти­вній спра­ві зупи­не­но, зупи­няєть­ся пе­ре­біг і всіх про­це­суа­ль­них стро­ків до дня по­но­влення про­ва­дження.

За­кінчення вста­но­вле­но­го за­ко­ном чи судом стро­ку має на­слідком немо­ж­ли­вість ре­а­лі­за­ції ті­єї чи іншої про­це­суа­ль­ної дії. Так, не­спла­та у встано­вле­ний судом строк судо­вих ви­трат має на­слідком за­ли­шення по­зо­вної за­яви без розгляду (ч. 2 ст. 88 КАС), за­ява про апе­ляцій­не оска­рження чи апе­ляцій­на ска­рга, по­да­ні пі­сля за­кінчення вста­но­вле­них для їх по­дання стро­ків, за­ли­ша­ють­ся без розгляду то­що.

Про­пуще­ний з по­ва­ж­них при­чин про­це­суа­ль­ний строк мо­же бути поно­вле­ний або про­до­вже­ний судом за кло­по­танням осо­би, яка бе­ре участь у спра­ві. За­зна­че­не пи­тання ви­рі­шуєть­ся з по­відомленням осіб, які бе­руть участь у спра­ві. Однак не­при­буття в судо­ве за­сі­дання на­ле­ж­ним чи­ном по­відомле­них осіб, що бе­руть участь у спра­ві, не пе­ре­шко­джає розгляду кло­по­тання без їх уча­сті (ча­сти­ни 1, 2 ст. 102 КАС).








Дата добавления: 2015-10-09; просмотров: 746;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.