ТАБЛИЦЯ 14

Якщо існують перешкоди для розгляду справи певним судом, то ст. 22 КАС України передбачає можливість передавання справи до іншого адміністративного суду. Суд сво­єю ухва­лою пе­ре­дає адмі­ні­стра­ти­вну спра­ву на розгляд іншо­го адмі­ністра­ти­вно­го суду, як­що:

1) до початку розгляду справи по суті задоволено клопотання відповідача, зареєстроване у встановленому законом порядку, місце проживання (перебування) якого раніше не було відоме, про передачу справи за місцем його проживання (перебування);

2) відкрито провадження у справі, яка предметно підсудна іншому суду;

3) після відкриття провадження у справі з'ясувалося, що справа територіально підсудна іншому суду;

4) після задоволення відводів (самовідводів) чи в інших випадках неможливо утворити новий склад суду для розгляду справи;

5) ліквідовано адміністративний суд, який розглядав справу.

6) однією із сторін у справі є суд, в якому розглядається справа, або суддя цього суду.

Основні правила щодо передачі справи такі:

– суд передає адміністративну справу на розгляд іншому адміністративному суду, що найбільш територіально наближений до цього суду, у випадку, передбаченому п. 4-6 ст. 22 КАС України.

– питання про передачу адміністративної справи, крім випадку, передбаченого п. 5 ч. 1 ст. 22 КАС України, розглядається судом у порядку письмового провадження або в судовому засіданні на розсуд суду. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені, не перешкоджає розгляду цього питання.

– питання про передачу адміністративної справи суд вирішує ухвалою. Ухвалу про передачу адміністративної справи з одного адміністративного суду до іншого може бути оскаржено.

Недотримання встановлених підстав і порядку передачі справи з одного суду до іншого розглядається як порушення права особи на компетентний суд, адже відповідно до ч. 2 ст. 6 КАС України ніхто не можу бути позбавлений права на розгляд його справи в адміністративному суді, до підсудності якого вона віднесена (п. 5 Постанови Пленуму ВАС України «Про практику застосування адміністративними судами окремих положень Кодексу адміністративного судочинства під час розгляду адміністративних справ» від 6 березня 2008 року).








Дата добавления: 2015-10-09; просмотров: 605;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.