Extranet - системи

 

Основна функція extranet - систем - надання доступу до формалізованої інформації й корпоративних служб вилученим підрозділам компанії, франчайзи, дилерській мережі, оптовим покупцям і іншим партнерам або клієнтам.

З погляду користувача экстранет - система являє собою невидимий у пошукових машинах корпоративний сайт у мережі Інтернет, доступ до якого мають тільки авторизовані користувачі й/або користувачі з певних IP-адрес. Доступ до системи надається адміністратором за заявкою користувача.

При створенні экстранет - систем пріоритетними є завдання безпеки й розмежування прав доступу до інформації й сервисам. Тому що рівень захисту экстранет - систем звичайно вище, ніж захист звичайного корпоративного сайту, компанія має можливість розміщати в системі закриті корпоративні матеріали й надавати користувачам доступ до сервісних функцій, прямо пов'язаним з діяльністю компанії.

Extranet - системи успішно впроваджені такими великими компаніями як: "ТНК-BP", "ФЕЛІКС", "Ardo", "МТС", "Zebra Telecom", "R-Style", "XEROX Russia", "OTTO", "AGFA Україна" і ін.

Можливі розділи экстранет - системи.

Інформація про компанії.

Загальна інформація, структура підрозділів і контакти, правила й умови співробітництва (дилерський договір, договір франчайзи, корпоративні стандарти, правила, інструкції), оперативна інформація для користувачів системи, навчальні матеріали.

Партнерські сервиси.

Замовлення продукції компанії й рекламних матеріалів, подача заявок на виконання робіт. Звіти партнерів про виконання робіт, bug tracking.

Спілкування й зв'язок.

Доступ до корпоративної електронної пошти, зв'язок з відповідальними особами й керівництвом, рейтинги вилучених підрозділів і франчайзи, опитування, голосування.

Швидка зміна парадигм, методів і коштів в області інформаційних технологій у частини фахівців викликає недовіру до новацій: "Можливо Intranet усього лише черговий хіт сезону або це добре продуманий маркетинговий хід?" Спробуємо розібратися в цьому питанні.

 








Дата добавления: 2015-10-05; просмотров: 1944;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.