Міський електротранспорт і його склад.

До складу міського електротранспорту входять підприємства міського електротранспорту, що здійснюють перевезення пасажирів та вантажів, рухомий склад, трамвайні і тролейбусні лінії, ремонтно-експлуатаційні депо, службові приміщення, фунікулери, канатні дороги, ескалатори, заводи по ремонту рухомого складу і виготовленню запасних частин, споруди енергетичного господарства та зв'язку, промислові, ремонтно-будівельні, торговельні та постачальницькі організації, навчальні заклади, науково-дослідні та проектно-конструкторські установи, заклади охорони здоров'я, відпочинку, фізичної культури і спорту та інші культурно-побутові заклади і підприємства, установи та організації незалежно від форм власності, що забезпечують роботу міського електротранспорту.

Відомчий транспорт.До складу відомчого транспорту входять транспортні засоби підприємств (суб’єктів підприємницької діяльності), установ та організацій, що використовуються ними для власних потреб.

Підприємства та організації, які мають відомчий транспорт, повинні забезпечувати його розвиток і утримання на рівні, що відповідає вимогам безпеки при наданні транспортних послуг.

Промисловий залізничний транспорт – це транспортно-технологічний комплекс, який забезпечує системне переміщення вантажів у процесі виробництва (між виробництвами, виробничими циклами, окремими операціями або підприємствами в цілому) та взаємодію із залізничним транспортом загального користування і не належить до нього.

Трубопровідний транспорт –це складова частина транспортної системи України, яка призначена для транспортування вуглеводів, хімічних продуктів, води, а також деяких інших продуктів і речовин з місць їх знаходження, видобутку, виготовлення до місць їх переробки, споживання, перевантаження та подальшого транспортування.

Трубопровідний транспорт являє собою потужну галузь із значною кількістю об’єктів та споруд і на теперішній час розглядається як система, що складається з наступних елементів: магістрального та промислового трубопровідного транспорту.

 

Список використаної літератури:

Нормативні акти:

1. Конституція України: Закон України, від 28 червня 1996р. // Відомості Верховної Ради. 1996. - №30. - Ст. 141. (Із змінами, внесеними згідно із Законом №2222-IV від 08.12.2004. ВВР. - 2005. - № 2. - Ст.44.)

2. Закон України “Про транспорт” від 10 листопада 1994 року // Відомості Верховної Ради України - 1994, - N 51, - Ст.446.

3. Закон України “Про державний кордон України” від 7 листопада 1991 року // Відомості Верховної Ради України -1992, - N 2, - Ст. 5.

Книжкові видання:

1. Транспортное право [Текст] : библиогр. сб. / [сост.]: Деревянко Б. В. [и др.] ; под ред. Н. Л. Шелухина. - Донецк : Ноулидж, Донец. отд-ние, 2010. - 588 с.

2. Транспортне право [Текст] : хрестоматія з курсу : [навч. посіб.] / Одес. нац. мор. акад. ; [уклад. Б. В. Бабін]. - О. : Букаєв Вадим Вікторович, 2013. - 331 с.

 

 


 








Дата добавления: 2015-10-05; просмотров: 1268;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.