Сучасні системи UNIX

 

Головним суперником Windows у світі персональних комп’ютерів все ж таки була і залишається система UNIX (та її різні похідні). UNIX є найсильнішою системою для робочих станцій та інших комп’ютерів старших моделей, таких як мережні сервери. Вона стала особливо популярною на машинах з високопродуктивними RISС-процессорами (RISС, Reduced Instruction Set Computer – комп’ютер зі скороченим набором команд).

У процесі розвитку ОС UNIX з’явилося багато її реалізацій, кожна з яких має свої корисні можливості. Згодом виникла необхідність створити реалізацію, в якій було б уніфіковано багато важливих нововведень, додані можливості інших сучасних ОС. Розглянемо деякі приклади сучасних ОС UNIX.

System V Release 4 (SVR4).Версія SVR4, розроблена спільно компаніями АТ&Т та Sun Microsystems, поєднує у собі особливості версій SVR3, Microsoft Xenix System та SUNOS. Внаслідок цього з’явилася очищена від усього зайвого, хоча і складніша за реалізацією ОС.

Solaris 2.x. Система Solaris – це версія ОС UNIX, яка розроблена фірмою Sun на основі SVR4. На час цього огляду останньою версією, що вийшла, була Solaris 2.8. Solaris версії 2.х володіє всіма можливостями системи SVR4, а також деякими додатковими, такими, як повне “витиснення”, наявність багатопотокового ядра, напівфункціональна підтримка SMP (Symmetric MultiProcessing – технологія симетричної багатопроцесорності) та об’єктно-орієнтований інтерфейс файлових систем. Solaris – це найпошириніша реалізація ОС UNIX, яка користується комерційним успіхом.








Дата добавления: 2015-09-28; просмотров: 697;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.