Визначення інформації.

Безпека інформації – основа ефективного функціонування органу управління

Термін інформація у сьогоденні використовується надзвичайно широко. Дійсно, немає жодної сфери діяльності людини та суспільства в цілому, де б не застосовувалися поняття, пов'язані з цим терміном. Дослідники тваринного та рослинного світу стверджують, що у ньому також має місце обмін інформацією. Тому інформацію можна розглядати як загальне наукове поняття або навіть як філософську категорію. Тим більше стає необхідним визначитися з цією категорію, точно встановити сутність та зміст поняття.

Визначення інформації.

"Інформація – одне з самих загальних понять науки, що позначає деякі відомості, сукупність яких-небудь даних, знань і т.п. Поняття інформації звичайно припускає наявність двох об'єктів – джерела інформації і споживача інформації.

Інформацію можна розглядати як філософську категорію.

Інформація, переносима сигналом, як правило, завжди має деякий сенс (для споживача), відмінний від самого значення надходження сигналу. Це досягається за рахунок спеціальної угоди."

(Енциклопедія кібернетики, Київ, Головна редакція Української радянської енциклопедії, 1974)

"Інформація військова– відомості військового характеру, а також процес їх передачі і отримання. Охоплює дані, що використовуються в практичній роботі командира (командирів), штабів, политий органів, начальників пологів військ, спеціальних військ і служб в процесі управління військами (силами) в мирний і військовий час, а також органами державного керівництва при рішенні військових питань."

(Військовий енциклопедичний словник, М., Воєніздат, 1983)

 

Оригінальне визначення поняття інформація дав засновник кібернетики Норберт Вінер: Інформація – це не матерія та не енергія, це – інформація...

 








Дата добавления: 2015-09-23; просмотров: 730;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.