Кількісна школа менеджменту

Кількісна школа менеджменту вивчає застосування кількісних методів і інструментів для оптимізації прийняття рішень. Існує два напрямки кількісного підходу: теоретичний і операційний (практичний) менеджмент.

Теоретичний менеджмент в основному ґрунтується на побудові теоретичних моделей, які визначають спрощене зображення системи, процесу або відносин. Вони дають можливість визначити, як найкраще використати ресурси організації. Моделювання забезпечує виробників точнішою інформацією і таким чином дає змогу уникнути збитків.

Операційний менеджмент менш математизований і простіший, його можна застосувати до управлінських ситуацій. Засоби операційного менеджменту переважно спрямовані на забезпечення ефективного виробництва продукції і послуг та вирішення широкого кола проблем в таких сферах як фінанси, маркетинг, менеджмент людських ресурсів.

Більшість методів і засобів кількісної школи ґрунтується на таких характеристиках:

- головна увага зосереджується на прийнятті рішень;

- критерієм обирається максимізація економічної ефективності;

- використання формалізованих математичних моделей, які фактично виступають можливими варіантами вирішення проблем;

- використання комп’ютерів, з допомогою яких здійснюється обчислення при розв’язку моделей.

Отже, кількісна школа забезпечує менеджерів великою кількістю засобів та інструментів для ухвалення рішень і дає змогу зрозуміти загальні організаційні процеси. Особливо корисна така оцінка для планування і контролю. З іншого боку, вона не дає змоги повністю враховувати індивідуальну поведінку та позицію працівника.

 








Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 1381;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.