Закони Ньютона

 

2.2.1. Перший закон Ньютона:

існують системи відліку, в яких тіло рухається рівномірно й прямолінійно або знаходиться в стані спокою до тих пір, поки на нього не подіють сили. Такі системи відліку називаються інерційними. Цей закон справджується для поступального руху як матеріальної точки, так і макроскопічного тіла. Явище збереження прямолінійного руху або стану спокою називається інерцією тіла.

2.2.2. Другий закон Ньютона:

в інерційній системі відліку рух частинки визначається рівнянням

,

деприскореннячастинки,рівнодійна сил, що діють на неї. Коефіцієнт пропорційності m визначається кількістю речовини і називається масою тіла. Одиницею вимірювання величини маси є кг - кілограм.

Маса тілає мірою інертності тіла по відношенню до дії на нього зовнішньої сили: чим більше маса тіла, тим менше прискорення, створене силою і навпаки. Маса є адитивною величиною, тобто визначається кількістю речовини тіла - чим більше речовини тим більша маса.

Одиницею вимірювання маси є кілограм – кг.

 

2.2.3. Третій закон Ньютона.

 

Дія одного точкового тіла на інше носить характер взаємодії. Сили взаємодії рівні за величиною, лежать на одній прямій, що з'єднує тіла і протилежні за напрямком, тобто, якщо на перше тіло діє сила , то на друге тіло буде діяти сила .

 








Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 627;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.