Особливості роботи командира обслуги щодо організації бойових дій в наступі.

В наступі на противника, який обороняється, з висуванням з глибини зенітні підрозділи прикривають загальновійськові частини (підрозділи) на маршрутах висування, при розгортанні в бойовий порядок і в ході наступу.

Вихід підрозділів ППО у вихідний район (район зосередження) для наступу та їх розгортання здійснюється, як правило, спільно з військами, які прикриваються, або завчасно.

У вихідному районі (районі зосередження) зенітні підрозділи займають СП (ВП) в районі розташування частин і підрозділів, які прикриваються, як правило, поблизу їх маршрутів висування. В окремих випадках зенітні підрозділи можуть займати позиції на підступах до вихідного району, або діяти з засад на напрямках імовірних нальотів повітряного противника.

З метою маскування вогонь по повітряним цілям відкривається тільки черговими засобами, іншими - по команді з командного пункту частини (підрозділу). Після відбиття нальоту повітряного противника підрозділ ППО по команді з командного пункту (пункту управління ППО, командирського пункту) здійснює зміну позиції.

При організації бойових дій у вихідному районі командир підрозділу ППО повинен:

вказати основну і запасну позиції, місця розташування пункту управління, засобів розвідки (наведення), позиції батарей, взводів, позицію зенітного відділення (відділень), місця відділення тяги та господарського відділення (тилового підрозділу);

вказати відповідальний сектор дивізіону (батареї, взводам);

організувати розвідку повітряного противника; дати вказівки щодо порядку ведення вогню та взаємодії з винищувальною авіацією; довести до особового складу сигнали взаємодії та оповіщення;

визначити терміни переходу у різні ступені готовності, склад чергової бойової зміни;

організувати охорону та оборону, захист від зброї масового ураження і запалювальних засобів; дати вказівки по інженерному обладнанню позицій.

З отриманням бойового завдання на прикриття військ у наступі командир підрозділу ППО зобов'язаний :

на основі усвідомлення завдання та оцінці обстановки прийняти рішення та віддати усний бойовий наказ;

дати вказівки підлеглим командирам на підготовку до переміщення та бойовим діям, а також щодо їх забезпечення;

забезпечити підрозділи (обслуги) всім необхідним для бою;

провести рекогносцировку маршруту висування до місця включення підрозділу в колону військ, які прикриваються;

узгодити з командирами підрозділів, які прикриваються, місце в колоні, порядок взаємодії та підтримку зв'язку;

перевірити готовність до бойових дій;

доповісти командиру частини (підрозділу) про готовність до бойових дій.

Командир взводу (відділення, обслуги) вивчає отриманне завдання, доводить його до підлеглих і виконує вказівки командира підрозділу щодо підготовки до бойових дій, особисто перевіряє готовність підрозділу до маршу.

При підготовці до наступу командир підрозділу ППО приймає участь у рекогносцировці, яка проводиться командиром частини (підрозділу).

У ході рекогносцировки він з о б о в' я з а н и й: уточнити на місцевості положення противника, імовірні напрямки нальотів літаків на малих висотах, можливі рубежі дій вертольотів вогневої підтримки; вибрати основну і запасну позиції та під'їзні шляхи до них; перевірити, чи немає мінно-вибухових загороджень; визначити порядок зайняття та заходи по охороні та обороні позицій; вивчити місцевість по маршруту висування в напрямку переміщення батареї (взводу) в ході наступу.

При висуванні військ на рубіж переходу в атаку зенітна батарея (взвод) по команді командира частини (підрозділу) висувається разом з військами, які прикриваються, як правило в голові колони головних сил, в готовності до негайного розгортання в бойовий порядок, або відбиття ударів повітряного і наземного противника під час руху або з коротких зупинок. Вона також може висуватися на рубіж переходу в атаку завчасно разом з артилерією та розгортатися, як правило, вніч перед наступом під прикриттям діючих попереду військ.

З отриманням команди (сигналу) на висування командир батареї (взводу) з о б о в' я з а н и й:

уточнити по карті маршрут і район позиції; дати розпорядження на зайняття позиції; вказати місце і час шикування похідної колони (включення в колони підрозділів, які прикриваються); перевірити знання підлеглими командирами маршрутів руху і району позиції, порядку ведення розвідки і вогню; доповісти командиру частини (підрозділу) про початок руху (про включення в колону підрозділів, які прикриваються).

В ході висування командир підрозділу з о б о в' я з а н и й: особисто вести спостереження за повітряним і наземним противником і діями своїх військ, а також за сигналами управління; слідкувати за дотриманням пiдлеглими встановленого порядку руху і ступенів готовності до відкриття вогню; управляти бойовими діями підлеглих при відбиттi ударів повітряного (наземного) противника; доповідати командиру частини (підрозділу) про положення і стан підрозділу.

З отриманням сигналу про дистанційне мiнування маршрутів у ході висування, розмiнування здійснюють інженерні підрозділи частин, які прикриваються, та позаштатні групи розмінування підрозділу ППО.

При розгортаннi в бойовий порядок на рубежі переходу в атаку командир підрозділу ППО зобов'язаний: уточнити порядок зайняття позиції, місце розташування пункту управління, підлеглих взводів, зенітного відділення, відділення тяги, положення противника і військ, які прикриваються в районі розташування підрозділу, напрямки імовірних дій літаків і вертольотів противника, відповідальні сектори батареї та вогневих взводів (засобів); керувати розгортанням в бойовий порядок і підготовкою до стрільби; організувати розвідку повітряного противника та отримання оповіщення (цілевказання) про нього; привести підрозділи у призначений ступінь готовності; уточнити відповідальні сектори підрозділам; нагадати особовому складу сигнали оповіщення, взаємодії і управління, порядок інженерного обладнання і маскування, охорони і оборони ВП (ОП) і завдання на подальші дії; доповісти командиру частини про зайняття позиції, її координати і про готовність до бойової роботи.

У наступі з положення безпосереднього зіткнення з противникомзенітні підрозділи прикривають загальновійськові частини і підрозділи при перегрупуваннi, у вихідному положенні для наступу і в ході наступу. Для прикриття загальновійськових підрозділів при перегрупуванні зенітні підрозділи здійснюють маневр на позиції, як правило, разом з підрозділами, які прикриваються, або завчасно.

Під час артилерійського забезпечення висування військ для атаки зенітні підрозділи приводяться в готовність до відкриття вогню. Після виявлення повітряного противника зенітні підрозділи відкривають вогонь по команді командира частини (підрозділу) і ведуть його з максимальною інтенсивністю. Літаки та вертольоти вогневої підтримки, які раптово з'являються знищуються, як правило, по рішенню командирів батарей (взводів, гармат, установок, відділень).

 








Дата добавления: 2015-11-18; просмотров: 855;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.009 сек.