Поняття ефективного управління в страхових компаніях.

 

В рамках страхової компанії об’єднуються три основні групи учасників: власники, управляючі (топ-менеджмент) та наймані працівники. Ефективність функціонування страхової компанії залежить від таких факторів:

 

- здатність забезпечувати умови реалізації спільних інтересів усіх учасників – одержання максимального прибутку;

 

- ступінь реалізації інтересів кожного учасника компанії;

 

- ступінь реалізації інтересів інших суб’єктів правовідносин – споживачів, постачальників, державних органів, інвесторів;

 

- можливість підвищення ефективності управління за рахунок зміни механізмів узгодження інтересів усіх учасників компанії та інших суб’єктів правовідносин;

- загальний рівень ефективності організації та можливість її покращення.

 

Страховики і страхувальники у процесі взаємовідносин повинні дотримуватися ряду принципів, які мають на меті поліпшити відносини між страховою компанією, посередниками та клієнтами, поглибити впевненість і посилити захист останніх. Вони стосуються лінії поведінки кожного з учасників та спрямовують її у єдине комунікативне русло.

 

Принципи діяльності страховиків та страхових посередників можна сформулювати таким чином:

 

Професіоналізм. Працівник страхової компанії чи страховий посередникповинен старанно виконувати свої обов’язки та мати достатню компетентність для здійснення страхових операцій.

 

Обачливість. Керівництво страхової компанії зобов’язане підтримуватиналежний рівень ліквідності та платоспроможності, здійснювати ефективне управління ризиками.

 

Задоволення інформаційних потреб клієнтів. Страхова компаніязобов’язана своєчасно надавати клієнту відповідну об’єктивну інформацію з метою прийняття ним зваженого свідомого рішення; інформувати клієнтів про страхову послугу та будь-які ризики неупередженим та зваженим способом;


 

інформувати клієнта про його обов’язки та обов’язки постачальника послуг. Клієнтам страхової компанії повинна бути надана інформація про: страховика (страхову компанію); посередника (за його наявності) і особливо про його статус (страховий агент, страховий брокер); страхову послугу (перелік ризиків, що покриваються страхуванням, страхова сума, умови страхування, винятки із страхування, страховий тариф та ін.; додаткові страхові збори та очікуваний прибуток (якщо передбачено договором); розгляд скарг та інші договірні умови).

 

Взаємна довіра. Для розбудови відносин взаємної довіри страховакомпанія, як постачальник страхових послуг, має отримати від клієнта інформацію, що стосується його страхових потреб та ризикових обставин, що супроводжують об’єкт страхування. інформація, яка, на думку клієнта, с конфіденційною, повинна розглядатися як така. Клієнти повинні бути поінформованими про їх обов’язок надавати відповідну інформацію.

 

Уникання конфлікту інтересів. Постачальник страхових послуг повинензапобігати конфлікту інтересів між сторонами. Однак, коли такі конфлікти виникають, страхова компанія повинна надати своїм клієнтам можливість справедливого врегулювання спорів шляхом надання відповідної інформації, застосування внутрішніх правил збереження конфіденційності, відмови від того чи іншого кроку або в інший спосіб. Страховик не повинен безпідставно ставити свої інтереси вище за інтереси страхувальників.

 








Дата добавления: 2015-11-10; просмотров: 1323;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.