Реального валютного курсу

Вплив макроекономічної політики на динаміку рівноважного реального валютного курсу здійснюється через макроекономічну валютну політику.

Макроекономічна валютна політика – це сукупність заходів (економічних, політичних, правових, організаційних), які вживають державні органи, центральні банки і міжнародні валютно-фінансові організації у сфері валютних відносин.

Валютна політика – складовий елемент державної економічної політики; вона безпосередньо пов’язана з цілями монетарної політики взагалі – із зростанням зайнятості і виробництва, ВВП, стабілізацією цін.

Крім загально монетарних цілей, валютна політика має свої специфічні цілі, що реалізуються переважно у валютній сфері, і теж справляють істотний вплив на розвиток реального сектору економіки. Це, зокрема:

- лібералізація валютних відносин у країні;

- встановлення реального валютного курсу;

- забезпечення збалансованості платіжного балансу та стабільних джерел надходження іноземної валюти на національний ринок;

- забезпечення високого рівня конвертованості національної валюти;

- захист іноземних та національних інвестицій у країні;

- накопичення валютних засобів у руках держави;

- забезпечення стабільності курсу національної валюти.








Дата добавления: 2015-08-21; просмотров: 578;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.