Мережі ISDN.

ISDN – цифрова мережа інтегрованих сервісів, забезпечує комутуємі зв’язки між вузлами в глобальному масштабі. Така мережа може розглядатитися як глобальний комутатор. Головний потік інформації: голос та дані – в ISDN несуть В-канали (Bearer chanel – основний або несучий канал). Ці канали комутуються між парою абонентів за допомогою інформації , яка передається по додатковому каналу D- каналу (Delta-chanel).

Дя абонентів ISDN існує два типи сервісу :

- BRI (Basic Rate Interface) – базовий інтерфейс , призначений для індивідуальних користувачів. Він містить два В-канали по 64Кбіт/с кожен і один D-канал – 16Кбіт/с. Сумарна пропускна здатність складає 144Кбіт/с.

- PRI (Primary Rate Interface) - первинний інтерфейс для користувачів з великими потребами. В США він має наступну структуру : 23В-канали + один D-канал(64Кбіт/с), що сумарно складає 1536Кбіт/с. Для Європи характерні наступні параметри : 30В+D(64Кбіт/с), сумарно 1984Кбіт/с. Можлива також є підтримка декількох ліній PRI з одним лише D- каналом (64Кбіт/с).

Для зв’язку по ISDN у користувача повинні бути термінальні адаптери ISDN. Для складних абонентських мереж використовують маршрутизатори ISDN ( Наприклад ZyXEL Prestige). Для голосового зв’язку використовують цифрові телефони. Для підключення користувачів використовуються наступні інтерфейси:

U-інтерфейс – 1 скручена пара, проведена від абонента до комутатора з повним дуплексом. Можна підключити лише один пристрій (Network Termination 1 – NT1).

S/T – інтерфейс – це шина , що допускає підключення до 7 пристроїв. Використовує 4 проводи.

S-інтерфейс – можна підключити до 8 пристроїв(NT2).

Інтерфейси S та T по сигналах одинакові, але інтерфейс S забезпечує напругою живлення пристрої, а T – ні.

Цифрові пристрої підключаються безпосередньо, а аналогові – через термінальні адаптери. Одночасно працює 1-2 пристрої.

Використовуються протоколи MLPPP або BoD.

 








Дата добавления: 2015-08-20; просмотров: 573;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.