Ідентифікатор провайдера Ідентифікатор абонента Ідентифікатор підмережі Ідентифікатор вузла

Кожному провайдерові послуг Internet призначається унікальний ідентифікатор, яким позначаються всі підтримувані ним мережі. Далі провайдер призначає своїм абонентам унікальні ідентифікатори, і використовує обидва ідентифікатори при призначенні блоку адрес абонента. Абонент сам призначає унікальні ідентифікатори своїм підмережам і вузлам цих мереж.

Абонент може використовувати техніку підмереж, яка використовується у IPv4, для подальшого ділення поля ідентифікатора підмережі на дрібніші поля.

Описана схема наближає схему адресації IPv6 до схем, використовуваних в територіальних мережах, таких як телефонні мережі або мережі Х.25. Ієрархія адресних полів дозволить магістральним маршрутизаторам працювати тільки із старшими частинами адреси, залишаючи обробку менш значущих полів маршрутизаторам абонентів.

Під поле ідентифікатора вузла потрібний виділення не менше 6 байт, для того, щоб можна було використовувати в IP-адресах МАС-адреси локальних мереж .

Для забезпечення сумісності з схемою адресації версії IPv4, у версії IPv6 є клас адрес, що мають 0000 0000 в старших бітах адреси. Молодші 4 байти адреси цього класу повинні містити адресу IPv4. Маршрутизатори, підтримуючі обидві версії адрес, повинні забезпечувати трансляцію при передачі пакету з мережі, що підтримує адресацію IPv4, в мережу, що підтримує адресацію IPv6, і навпаки.

 

 








Дата добавления: 2015-08-20; просмотров: 841;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.