Керування мережею. Майже кожна людина, яка працює з комп'ютером, змушена час від часу займатися питаннями керування

Майже кожна людина, яка працює з комп'ютером, змушена час від часу займатися питаннями керування. Наприклад, користувачі автономних персональних комп'ютерів відповідають за наявність резервних копій своїх даних, що потрібні на випадок виходу з ладу комп'ютера. Крім того, користувачами доводиться зустрічатися з проблемою керування своїми комп'ютерами всякий раз, коли вони встановлюють програмне забезпечення, настроюють додаток, оптимізують використання пам'яті або намагаються підвищити продуктивність системи.

Як ви помітили з попередніх глав, управляти мережею значно складніше, ніж автономним комп'ютером. Щоб процвітати у своїй справі, адміністратор мережі повинен мати велику кількість технічних знань і навичок. Якщо мережа достатньо велика, то зобов’язання по керуванню нею можна розділити між членами групи адміністраторів; проте незалежно від того, чи будуть ці обов'язки виконуватися одною людиною або колективом, ефективність організації мережі буде залежати від досвіду кожного адміністратора.

У даній книзі не ставиться за мету перетворити вас у кваліфікованого адміністратора, тут лише приводяться основи, щоб дати уявлення про цю складну і невдячну працю.

Адміністратор мережі виконує такі основні функції:

· аналізує роботу системи;

· займається резервним копіюванням;

· займається питаннями безпеки мережі;

· веде системний журнал;

· стежить за роботою принтера;

· стежить за ефективністю роботи мережі;

· оцінює і супроводжує програмне забезпечення;

· впроваджує нововведення і модернізує систему;

· Нижче ці функції розглядаються докладніше.








Дата добавления: 2015-08-11; просмотров: 599;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.