Організація мережі. Для мережі Token Ring стандартом визначена швидкість передачі 4 Мбіт/с

Для мережі Token Ring стандартом визначена швидкість передачі 4 Мбіт/с. Нині створено мережі зі швидкістю 16 Мбіт/с. Поряд з більш високою швидкістю передачі в цих мережах використовуються кадри завдовжки 18 000 байт, що в чотири рази перевищує довжину стандартних кадрів у мережі.

Мережа Token Ring за способом організації середовище передачі є кільцевою, але за своєю топологією більше нагадує зіркоподібну. Два фактори визначають відмінність її від стандарту IEEE-802.4 — це передача кадрів тільки в одному напрямку і повний цикл обернення кадру даних. Звичайно, існують деякі відмінності у засобах і пристроях підключення абонентських систем до передавального середовища. Але основні відмінності пов’язані все ж таки з методом і протоколами керування доступом до середовище передачі. Порівнюючи мережі з шинною і кільцевою топологіями, в яких використовується маркерний метод доступу, необхідно відзначити їх дві основні відмінності. По-перше, у кільцевих мережах кадри даних, як і кадр маркера, передаються в одному напрямку, незалежно від місця розташування абонентських систем. По-друге, протокол IEEE-802.5 передбачає повний цикл обернення кадру даних, тобто кадр має повертатися його відправникові. При цьому одержувач доповнює кадр інформацією про результат його прийому. Тільки після цього маркер «звільняється» і передається далі кільцем.








Дата добавления: 2015-08-11; просмотров: 556;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.