Особливості еталонної моделі локальної мережі.

Серія стандартів IEEE-802 була прийнята Міжнародною організацією стандартів за основу міжнародних стандартів фізичного і канального рівнів ISO/DIS 8802/2.2 — ISO/DIS 8802/5. Крім того, ці стандарти були доповнені стандартом ISO/DIS 8802/7 для мереж з тактованим методом доступу до кільця, розробленим на основі протоколів мережі Cambridge Ring.

За допомогою цих стандартів були визначені: основна термінологія, архітектура і протоколи двох нижніх рівнів еталонної моделі OSI. Структуру стандартів IEEE-802 зображено на рис. 1.20.

Стандарт IEEE-802.1 — це загальний документ, що визначає архітектуру і прикладні процеси системного керування мережею, методи об’єднання мереж на підрівні керування доступом до середовища передачі. Відповідно до цього стандарту канальний рівень розбито на два підрівні: LLC (Logical Link Control — керування логічним каналом) і MAC (Media Access Control — керування доступом до фізичного середовища).

Стандарт IEEE-802.2 визначає протоколи керування логічним каналом, у тому числі специфікує інтерфейси з мережевим рівнем і підрівнем управління доступом до першого середовища. Кожний з інших стандартів, починаючи з IEEE-802.3, визначає метод доступу і специфіку фізичного рівня для конкретного типу локальної комп’ютерної мережі. Так стандарт IEEE-802.3 описує характеристики і процедури множинного доступу з контролем передачі і виявленням «конфліктів». Стандарт IEEE-802.4 визначає протокол маркерного доступу до моноканалу. Процедури і характеристики маркерного методу доступу до кільцевої мережі визначаються стандартом IEEE-802.5. Для створення локальних мереж радіусом дії до 25 км, що використовують технічні засоби кабельного телебачення, розроблено стандарт IEEE-802.6. Цей стандарт передбачає передачу даних, мови, зображень і дає змогу створювати так звані міські локальні мережі.

 

 

Рис. 2.29. Структура стандарту IEEE-802









Дата добавления: 2015-08-11; просмотров: 977;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.