Метод маркерного доступу

У локальних мережах з великою кількістю абонентів широко використовується метод детермінованого доступу, що називається множинним доступом з передачею повноважень (метод маркерного доступу). У загальному вигляді алгоритм маркерного доступу досить простий: у локальній мережі послідовно від однієї абонентської системи до іншої передається спеціальна керуюча інформація — маркер, з надходженням якого абонентська система одержує дозвіл на передачу інформації. Після закінчення передачі абонентська система передає маркер наступній абонентській системі. Якщо у передачі повідомлення необхідності немає, абонентська система, яка одержала маркер, негайно передає його наступній абонентській системі. Остання абонентська система передає маркер першій абонентській системі, створюючи логічне кільце передачі маркера. При цьому передача кадрів даних здійснюється в обох напрямках. Їх прийом здійснюється тільки одержувачем на підставі порівняння адреси, зазначеної в переданому кадрі, з адресою абонентської системи.

Цей спосіб доступу має ряд переваг:

· забезпечує досить ефективне використання ресурсів каналу передачі даних;

· дає можливість організувати роботу в режимі реального часу;

· виключає зіткнення повідомлень;

· надає можливість досить просто реалізувати пріоритетний доступ.

Головним недоліком методу є залежність роботи мережі від фізичних характеристик середовища передачі, зокрема, втрати маркера або його роздвоєння, що призводить до неправильної роботи мережі. Тому потрібно спеціальними процедурами постійно відстежувати втрату маркера або появу кількох маркерів.








Дата добавления: 2015-08-11; просмотров: 698;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.