Загальні положення. 9.1.1 В дерев’яних конструкціях слід застосовувати з’єднання контактні і з робочими в’язями.

9.1.1 В дерев’яних конструкціях слід застосовувати з’єднання контактні і з робочими в’язями.

9.1.2 В контактних з’єднаннях (врубках, упорах повздовжніх, ортогональних, косих, з застосуванням проміжних дерев’яних деталей) зусилля від одного елемента на інший (інші) повинно передаватись безпосередньо через контактні площадки з роботою деревини на зминання вздовж, поперек і під кутом до напрямку волокон. Слід враховувати можливість появи роботи деревини на сколювання вздовж чи під кутом до напрямку волокон.

9.1.3 В з’єднаннях з робочими в’язями зусилля від одного елемента на інший (інші) може передаватися чи безпосередньо через ці в’язі: клейовий шов; циліндричні нагелі; металеві зубчасті пластини, кільцеві шпонки, цвяхи, шурупи; чи через допоміжні робочі деталі: парні накладки і прокладки з деревини або листових конструкційних матеріалів.

9.1.4 З’єднання на циліндричних нагелях, металевих зубчастих пластинах, кільцевих шпонках, цвяхах, шурупах є піддатливими.

Клейове з’єднання деревини з деревиною і з листовими конструкційними матеріалами (фанера, деревошаруваті пластики, склопластики).

9.1.5 Не слід застосовувати конструкції з’єднань, в яких частина зусилля від одного елемента на інший (інші) передається через контактні площадки, а частина через робочі в’язі.








Дата добавления: 2015-07-22; просмотров: 553;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.